Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΣΥ - Αυγενάκης: Πλήρης κατάργηση του καμποτάζ για να αναπτυχθεί ο τουρισμός

"Η κατάργηση όλων των περιορισμών που προκύπτουν από το καμποτάζ στα πλοία με σημαίες μη ελληνικές ή κοινοτικές, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και σε όλα τα συναφή τουριστικά επαγγέλματα".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την άρση του καμποτάζ και τονίζεται:

"Ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, πρέπει να ενισχύεται συνεχώς, καθώς οι νέες τουριστικές τάσεις, αλλά και οι νέες ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη θα πρέπει να ικανοποιούνται πλήρως και στη χώρα μας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες που συνθλίβουν τον τουριστικό κλάδο επιτάσσουν μεταξύ άλλων την άρση του καμποτάζ, καθώς θα ενισχυθούν εκτός από τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδυασμένες μεταφορές, ο κλάδος της εστίασης, αλλά και όλες οι υπηρεσίες που τροφοδοτούν τον τουριστικό τομέα. Αυτονόητη θεωρούμε την παροχή κινήτρων στις εταιρίες για την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων σε ξηρά και θάλασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...