Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος, Ημερίδα με θέμα "Η κρίση και η επόμενη μέρα στον Τουρισμό". Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προβάλλουν για το Ξενοδοχειακό Επιχειρείν καθώς και τις προοπτικές των Τουριστικών Γραφείων στην in & post crisis εποχή.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, με δεδομένη τη δράση που έχει αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο για την ανάδειξη και προβολή του προορισμού ΛΑΚΩΝΙΑ, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ο παράγοντας αυτός σε συνδυασμό με την επαγγελματική εμπειρία και την επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της ήταν οι λόγοι που προσκλήθηκε και συμμετείχε στην παραπάνω ημερίδα με δυο εισηγητές, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη και το Σύμβουλο Επικοινωνίας κ. Φώτη Παντόπουλο.

Οι δυο ομιλητές στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν σε ιδιαίτερα επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα της τουριστικής/ξενοδοχειακής αγοράς. Ο κ. Πολλάλης, αξιοποιώντας την πλούσια επαγγελματική και συνδικαλιστική εμπειρία του, επέλεξε να παρουσιάσει ένα διαρκές και καίριο ζητούμενο του τουριστικού χώρου, αυτό της ποιότητας των υπηρεσιών. Η εισήγησή του είχε τίτλο “Η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση” και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων πανεπιστημιακών καθηγητών, ειδικών επιστημόνων και φοιτητών. Ο κ. Παντόπουλος, με επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα στο χώρο της Επικοινωνίας, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο “Στρατηγική προβολή στο Διαδίκτυο: Η απάντηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην πρόκληση της επιβίωσης”, αναφερόμενος σε θέματα σχετικά με τον τρόπο προβολής του τουριστικού/ξενοδοχειακού προϊόντος, τα social media και τη δημόσια εικόνα του σύγχρονου ξενοδοχείου.

H εισηγήση του Δ. Πολλάλη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...