Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την προβολή των εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών περιλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στις προτάσεις επενδυτικών σχεδίων που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της Πράξης  «Εναλλακτικός Τουρισμός».

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις προτάσεις (επενδυτικά σχέδια) που δύνανται να χρηματοδοτηθούν, είναι και αυτές που αφορούν στο σχεδιασμό,  προγραμματισμό και υλοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο συνολικά ανέρχεται σε 15.000-400.000 ευρώ, ενώ η Δημόσια Χρηματοδότηση θα αποτελεί ποσοστό 40% του σχεδίου, με ειδική προσαύξηση επιπλέον 5% στις περιπτώσεις των μικρών νησιών.

Στους στόχους της Πράξης είναι: η ανάπτυξη και προώθηση εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, η διαφοροποίηση των παρεχόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών από τις υπηρεσίες που αντιστοιχούν στις μορφές μαζικού τουρισμού, η διασύνδεση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων με την τοπική παραγωγή και προϊόντα και η τουριστική αξιοποίηση των τοπικών φυσικών καιπολιτιστικών πόρων. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...