Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Π. Γερουλάνος: Το 2011 να καταστεί έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

Την ελπίδα το 2011 να καταστεί έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη νέα χρονιά.

«Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη αλλά άφησε πίσω της ένα σημαντικό μήνυμα: Ότι αν δουλέψουμε μαζί, με κοινούς στόχους, μπορούμε να πετύχουμε όποιο στόχο βάλουμε», δήλωσε κ. Γερουλάνος.

Σχετικά με τα πεπραγμένα του 2010, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% για τα ξενοδοχεία, στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τις ειδικές μορφές τουρισμού, στην απλοποίηση των διαδικασιών βίζα, στην στροφή της χώρας μας προς τα σύγχρονα μέσα προβολής και προώθησης αλλά και στο σχεδιασμό νέων προγραμμάτων στοχευμένης προβολής της Ελλάδας, όπως αυτό των 90 εμπειριών, το Athens Every Week, το «Σταυροδρόμι- Πολιτισμών» για τη Θεσσαλονίκη.

Για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι περιμένει οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτό το διάστημα με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για να μπει ένα τέλος στην άναρχη κατάσταση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ισχυρής συμμαχίας της ελληνικής κοινωνίας για τον τουρισμό, τον κλάδο που μπορεί να αποτελέσει, όπως είπε, την ατμομηχανή ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...