Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΤΕ: Στα 11,5 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2013

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης
Με νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με 17,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 11,5 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα θα κλείσει το 2013, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων σε επτά αεροδρόμια της χώρας έως και την Τρίτη, η εικόνα των αφίξεων είναι ιδιαίτερα θετική επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για αύξηση των ξένων επισκεπτών κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα στοιχεία αναλυτικά

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η αύξηση των αφίξεων από τις αρχές του χρόνου έως και σήμερα ήταν 10,8% στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 11,62% στην Κέρκυρα, 17,66% στο Ηράκλειο, 21,23% στη Σαντορίνη, 0,89% στη Σκιάθο και 50,36% στην Καλαμάτα. Πτώση των αφίξεων κατά 3,94% σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκε μόνο στη Σάμο.

Στο μεταξύ, ο πρώτος tour operator που έσπευσε μετά τις αναταραχές στην Αίγυπτο να αυξήσει το πτητικό του έργο για τη μεταφορά τουριστών προς την Ελλάδα, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ακυρώνοντας ταυτόχρονα πτήσεις προς την Αίγυπτο, είναι ο Apollo Kuoni, ο οποίος δραστηριοποιείται στις σκανδιναβικές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο Apollo μετέφερε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα 25 πτήσεις κυρίως για Χανιά, Ηράκλειο και Ρόδο, παρατείνοντας την τουριστική περίοδο στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κρήτη μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Eπίσης, για το 2014 ο tour operator έχει μέχρι στιγμής προγραμματίσει πτήσεις με 410.000 θέσεις προς ελληνικούς προορισμούς, έναντι 378.000 τουριστών που μετέφερε φέτος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...