Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ασφαλής η χρήση κινητού στο αεροπλάνο -Ελεύθερο το σερφάρισμα στους αιθέρες

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), η οποία διέρρευσε στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών ακόμη και κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, είναι ασφαλής, από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες με το Wi-Fi του αεροσκάφους.

Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ που επικαλείται την εφημερίδα, οι συνδέσεις «εδάφους» π.χ. για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή την διαδικτυακή πλοήγηση εκτός Wi-Fi, θα εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Ηδη αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες τους υπηρεσία Ιντερνετ εν πτήσει, μέσω του δικτύου Wi-Fi των αεροσκαφών τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εν πτήσει, μπορεί να επιβαρύνει τα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια πληρώματος και επιβατών.

Μέχρι τώρα, οι επιβάτες καλούνταν να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους κατά την απογείωση – μέχρις ότου το αεροσκάφους περάσει σε ύψος τα 10.000 πόδια - και κατά την προσγείωση. Βάσει των στοιχείων της έκθεσης που διέρρευσαν, ωστόσο, όσοι θα βρίσκονται συνδεδεμένοι με το Wi-Fi του αεροσκάφους, θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν με ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης και της προσγείωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...