Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη για το μπαϊράμι

Περί τους 6.500 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη το διάστημα από 12 μέχρι και 20 Οκτωβρίου


της Άννης Καρολίδου / voria.gr

΄Εχει πλημμυρίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης από Τούρκους επισκέπτες, που αυτές τις ημέρες του μπαϊραμιού ήρθαν, όχι κατά εκατοντάδες, αλλά κατά χιλιάδες στην πόλη, από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, με κάθε μέσο, λεωφορείο, αεροπλάνο, ιδιωτικά αυτοκίνητα. 

H έλευση περίπου 6.500 Τούρκων επισκεπτών, στο διάστημα από 12 μέχρι και 20 Οκτωβρίου, δίνει μία γενναία τόνωση στη τουριστική και εμπορική κίνηση της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν λοιδωρήσει τις προσπάθειες φορέων του τουρισμού αλλά και του κεντρικού Δήμου της πόλης, για προσέλκυση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα.

Σε αυτό το διάστημα των εννέα ημερών, η Θεσσαλονίκη δέχεται από την Τουρκία, το αντίστοιχο των επισκεπτών που φέρνουν τρία ή και τέσσερα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή διανυκτερεύουν στην πόλη  και βρίσκονται συνεχώς μέσα στη ζωή και την κίνηση της πόλης.

Να σημειωθεί, όπως πληροφορούμαστε από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, ότι στις κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία για το διάστημα αυτό, οι δύο από τις τρεις είναι από Τούρκους επισκέπτες. Ακόμη και μέσω Χίου, ήρθαν αεροπορικώς επισκέπτες, ενώ μέσα σε μία ημέρα μόνο, σήμερα, το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ, επισκέφθηκαν 2.100 άτομα.

Για τους Τούρκους επισκέπτες, η Θεσσαλονίκη με τα πολλά μουσουλμανικά μνημεία, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως επίσης και η Καβάλα που αρκετοί επισκέπτονται. Ομάδες- ομάδες, περιηγούνταν σήμερα στην πόλη, όπου τους είδαμε μάλιστα στην περιοχή του «γιαχουντί χαμάμ» στα Λουλουδάδικα, αλλά και στο «Μπέη Χαμάμ», γνωστότερο σε εμάς σαν «λουτρά Παράδεισος».

Όπως είπε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Στέφανος Χατζημανώλης, οι περισσότεροι κάνουν δύο με τρεις διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτονται την Καβάλα, το Δίον, άλλοι το Λιτόχωρο αλλά και τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, ενώ κάποιοι πηγαίνουν μέχρι τα Μετέωρα.

Το επόμενο κύμα Τούρκων επισκεπτών αναμένεται στην πόλη το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου καθώς η 29η του μηνός είναι αργία και για την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στο οκτάμηνο του 2013, οι διανυκτερεύσεις Τούρκων στα ξενοδοχεία της πόλης, αυξήθηκαν κατά 59,23%.

Η έλευση Τούρκων επισκεπτών και τουριστών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με το που θα δρομολογηθεί πριν τα Χριστούγεννα και δεύτερη ημερήσια πτήση της Turkish Airlines στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, πτήση που θα φέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μεγαλύτερο αριθμό, όχι μόνο Τούρκων επιβατών, αλλά και ταξιδιωτών που κινούνται μέσω του διεθνούς δικτύου των Τουρκικών Αερογραμμών.

Ήταν πλέον καιρός η κίνηση που επί χρόνια υπήρχε από Ελλάδα προς τουρκικούς προορισμούς, για τους τόπους που είναι για όλους τους Έλληνες οι αλησμόνητες πατρίδες, να βρει διέξοδο και προς την αντίστροφη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...