Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ακυρώνει ταξίδια στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό πρακτορείο

Οι ευρωπαϊκές χώρες εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες


Την ώρα που η Αίγυπτος φλέγεται και η «Παρασκευή της Οργής» έχει ήδη βαφτεί με αίμα, δεκάδες είναι τα προγραμματισμένα ταξίδια με προορισμό τη χώρα των Φαραώ που ακυρώνονται.

Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδρομών του στην Αίγυπτο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, έπειτα από οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Thomas Cook logo
 (Photo credit: Wikipedia)
Την ίδια στιγμή, ο κυριότερος αντίπαλος του TUI, Thomas Cook, ανακοίνωσε με τη σειρά του την ακύρωση προγραμματισμένων ταξιδιών στην Αίγυπτο.

Το γερμανικό τμήμα του TUI Travel επισήμανε πως οι τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή θα συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Το αντίστοιχο βρετανικό τμήμα του πρακτορείου, διευκρίνισε ότι οι ταξιδιώτες που βρίσκονται σε θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, μπορούν να παραμείνουν στην περιοχή, όπου η κατάσταση παραμένει ήρεμη.

Παρόλα αυτά το Thomas Cook ακύρωσε τις εκδρομές από την Ερυθρά Θάλασσα σε περιοχές του Καΐρου, αλλά και το Λούξορ. Όσο για το Σαρμ ελ-Σείχ και τη Χουσγκάντα, που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι ασφαλή προς το παρόν.

Μάλιστα, η Γερμανία εξαίρεσε από την ταξιδιωτική οδηγία τις παραπάνω περιοχές, συστήνοντας ωστόσο αυξημένη προσοχή και καλώντας τους τουρίστες να αποφεύγουν το Κάιρο, το Λούξορ, το Ασουάν και το Δέλτα του Νείλου.

Μετά την αιματοχυσία των τελευταίων μηνών, αλλά και μετά την Αραβική Ανοιξη του 2011, πάντως, ο τουρισμός της Αιγύπτου έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, η Ρωσία συμβούλευσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να σταματήσουν να πωλούν πακέτα με προορισμό την Αίγυπτο.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 19.000 Ιταλοί βρίσκονται στην Αίγυπτο και έχουν λάβει οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους.

Μάλιστα, η Ιταλική Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτορείων Fiavet, δήλωσε πως έχει σημειωθεί κατά 80% ο αριθμός των Ιταλών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο αυτό το έτος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...