Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

"Απόβαση" 5,5 εκατ. τουριστών με κρουαζιερόπλοια το 2013

Αύξηση της τάξεως του 11,7% σημείωσε στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου το λιμάνι του Πειραιά στους επιβάτες transit. Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός της Ευρώπης η Ελλάδα


Ανάσα στον ελληνικό τουρισμό δίνει η έκρηξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τη χώρα μας να είναι πλέον ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης για τα κρουαζιερόπλοια.

Ο Πειραιάς από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο καταγράφει αύξηση 11,7% στους επιβάτες transit, ενώ την χώρα επισκέφθηκαν 1,8 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 1,2 εκατ. το 2012. Οι εκτιμήσεις είναι ότι έως το τέλος του 2013 οι αφίξεις θα φθάσουν τα 5,5 εκατομμύρια.

Όμως αύξηση στην κρουαζιέρα καταγράφεται και στα άλλα λιμάνια της χώρας. Στο Ηράκλειο η αύξηση άγγιξε το 62%, στην Κεφαλλονιά το 20,5%, στην Κέρκυρα το 23% και στη Σαντορίνη το 30%.

Την ίδια ώρα όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκαν οι επιβάτες της ακτοπλοΐας. Το πρώτο εξάμηνο η μείωση έφθασε και το 30% ενώ και τον Ιούλιο ταξίδεψαν για τα νησιά του Αιγαίου περίπου 30.000 λιγότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο ο Αύγουστος που είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους κατοίκους των πόλεων, καταγράφει μικρή αύξηση στην κίνηση των επιβατών.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...