Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί φέτος δεν πήγαν θερινές διακοπές

Ο αριθμός των Ιταλών που δεν επισκέφθηκε κανένα απολύτως θέρετρο σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια


Ο αριθμός των Ιταλών που δεν επισκέφθηκε κανένα απολύτως θέρετρο σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια ενώ ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να «αποδράσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα μείωσαν κατά 7,2% τα έξοδά τους σε σχέση με το 2012.

Από τα περσινά 104 ευρώ ημερησίως, φέτος, ο καθημερινός «προϋπολογισμός» τους δεν ξεπέρασε τα 97 ευρώ.

Ο επικεφαλής των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων που ανήκουν στην ένωση Confindustria, Νάντο Φιλιπετί, θεωρεί ότι η τουριστική περίοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί ολωσδιόλου αρνητική, αφού «παρά την οικονομική κρίση 27 εκατομμύρια Ιταλοί κατάφεραν να πάνε διακοπές».

Είναι σαφές παράλληλα ότι οι τουριστικές εγκαταστάσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχετική πληρότητα, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, κατά κύριο λόγο εξαιτίας των αφίξεων ξένων τουριστών, οι οποίοι στην Αδριατική Θάλασσα προέρχονται κυρίως από την Γερμανία και την Ρωσία.

Το 50% του συνόλου των Ιταλών το οποίο ως τώρα πήγε διακοπές έλειψε μόνον για μια εβδομάδα, το 35% κατάφερε να εξασφαλίσει «χαλάρωση» δυο εβδομάδων και ένα 15% «προνομιούχων» παρέτεινε τις διακοπές πέραν των δυο εβδομάδων.

Ο Φιλιπετί είπε πως δεν θεωρεί ότι η τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου πρόκειται να αλλάξει καθοριστικά την εικόνα που έχει διαμορφωθεί ως τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...