Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ "ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ" ΓΙΑ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τα εντυπωσιακά νούμερα που κατέγραψε ο τουρισμός σε Μύκονο και Σαντορίνη το 2013, πιστοποιούνται με την ολοκλήρωση της σαιζόν και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Μύκονος κατέγραψε αύξηση των αφίξεων 26,73% σε σχέση με το 2012 ,που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα,με  177.564 αεροπορικές αφίξεις κατά την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου όπου εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στο νησί των Κυκλάδων.


Παράλληλα, η Σαντορίνη παρουσίασε αύξηση 22,15% στις διεθνείς αφίξεις συγκριτικά με το 2012 , με 244.491 επιβάτες την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου και είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο.

Στο μεταξύ, ευοίωνες είναι και οι προοπτικές για τα δύο νησιά και για το 2014. Μετά την British Airways που ανακοίνωσε απευθείας πτήσεις προς Μύκονο και Σαντορίνη απο τον προσεχή Απρίλιο, η EASY JET ενισχύει την αεροπορική της σύνδεση προς το "νησι Των Ανέμων" και απο τη Νάπολη με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ και οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων αναμένεται να αυξηθούν, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φτάσουν τα 800 περίπου πλοία, απο 550 που ήταν μέχρι σήμερα.

Το τουριστικό μάρκετινγκ και την προβολή και των δύο προορισμών έχει αναλάβει η εταιρία Συμβούλων Τουρισμού MTC GROUP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...