Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ SOFITEL ATHENS AIRPORT

Τιμώντας την Πολιτιστική  Πρωτεύουσα Ευρώπης 2013, τη Μασσαλία, ο Julien Maury, σεφ του Sofitel στη Μασσαλία, θα επισκεφθεί το Sofitel Athens Airport προκειμένου να ταξιδέψει γευστικά το Αθηναϊκό κοινό μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην υπέροχη Μασσαλία, την πόλη που ιδρύθηκε το 546 π.Χ. από Έλληνες Φωκαείς.

 Γεύσεις που προδίδουν τις πολιτισμικές αντιφάσεις του Μεσογειακού λιμανιού της Προβηγκίας,  η κουζίνα της Μασσαλίας αποτελεί ένα εύγευστο ταξίδι στο χρόνο. Με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη ενός πλούσιου παρελθόντος και ενός υποσχόμενου μέλλοντος, τα Μασσαλιώτικα πιάτα συνδυάζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο τα φρέσκα λαχανικά με το ψάρι, τα καρυκεύματα και τα βότανα. Το μοναδικό Aïoli, la Navette de Marseille, le daube Provençale, la soupe au pistou et coquillage και φυσικά η θρυλική Μασσαλιώτικη μπουγιαμπέσα θα αποτελέσουν μερικά από τα πιάτα που θα αφιερώσει ο Γάλλος σεφ στο κοινό της πόλης μας.

«Η  Μασσαλία είναι μια πόλη με έντονη προσωπικότητα και οι γεύσεις  της δεν θα μπορούσαν παρά να απεικονίζουν αυτήν της την ιδιαιτερότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2013, μας δίνεται η δυνατότητα να ενώσουμε για λίγο δυο τόσο ξεχωριστές και συνάμα τόσο όμοιες πόλεις όπως είναι η Αθήνα και η Μασσαλία» αναφέρει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής στο Sofitel Athens Airport.

Η γαστρονομική εβδομάδα θα διαρκέσει από τις 16-22 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Καράβι του Sofitel Athens Airport.

Για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2013, τη Μασσαλία

http://www.dailymotion.com/video/xzfin9_destination-marseille_travel

http://www.mp2013.fr/?lang=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...