Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι ξενοδοχειακές τιμές ανέβηκαν τον Απρίλιο

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές ανέβηκαν αισθητά τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις τιμές του Μαρτίου έως και 12 τοις εκατό. Είναι ο πρώτος μήνας του 2010, όπου οι τιμές ξεπερνούν τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς. Τις ξενοδοχειακές τους τιμές ανέβασαν ιδιαίτερα οι μητροπόλεις της νότιας Ευρώπης όπως η Ρώμη, η Βαρκελώνη η Κωνσταντινούπολη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr
 Οι τιμές διανυκτέρευσης σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις έχουν αυξηθεί έως και 12 τοις εκατό σε σύγκριση με τα  επίπεδα ξενοδοχειακών τιμών του προηγούμενου μήνα και είναι η πρώτη φορά μέσα στο 2010 όπου οι τιμές είναι υψηλότερες από αυτές τις προηγούμενης χρονιάς (112 ευρώ). Τον Απρίλιο 31 από τις 50 πόλεις της λίστας του καταλόγου tHPI εφτάσαν το υψηλότερο τους σε τιμές επίπεδο για αυτή τη χρονιά.
Την προηγούμενη χρονιά παρατηρήθηκε αύξηση ανάμεσα στο μήνα Μάρτιο και Απρίλιο μόνο κατά ένα τοις εκατό. Οι τιμές διανυκτέρευσης αυξήθηκαν στις μητροπόλεις της Ρώμης και του Παρισιού, αλλά αυξήθηκαν έως 50 τοις εκατό και σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Κρακοβία, οι οποίες παρουσιάζουν συνήθως φθηνές τιμές.
Τον Απρίλιο θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες 209 ευρώ στη Βενετία (52 τοις εκατό πιο ακριβά σε σχέση με το Μαρτίο), 132 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη (48 τοις εκατό πιο ακριβά σε σχέση με το Μαρτίο) και 103 ευρώ στη Φρανκφρούρτη, η οποία ανέβασε τις τιμές της συγκριτικά με το μήνα Μάρτιο κατά 20 τοις εκατό λόγω της διεθνής έκθεσης Luminale.
Τιμές στα υψηλότερά τους επίπεδα για αυτή τη χρονιά σε πολλές μητροπόλεις
Λόγω των έντονων μειώσεων στις ξενοδοχειακές τιμές τους τελευταίους έξι μήνες, φαίνεται η αύξηση των τιμών αυτό το μήνα ιδιαίτερα δραστική. Όσοι διανυκτερεύσουν στη Ρώμη θα πληρώσουν για ένα δίκλινο 156 ευρώ, 45 τοις εκατό πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα.
Στη Βαρκελώνη θα πρέπει να υπολογίσουν οι ταξιδιώτες μια αύξηση στις τιμές έως και 32 τοις εκατό (144 ευρώ). Στη Φλωρεντία ο μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης για το μήνα Απρίλιο αυξήθηκε κατά 52 τοις εκατό (144 ευρώ). Στην πόλη  Νις μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζει τον Απρίλιο 116 ευρώ, 35 τοις εκατό περισσότερο ενώ στο Άμστερνταμ σκαρφάλωσαν οι τιμές στα 151 ευρώ (29 τοις εκατό πιο ακριβά από το Μάρτιο).
Ακόμα και τα ξενοδοχεία σε φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν αισθητά τις τιμές τους. Οι ταξιδιώτες πληρώνουν 132 ευρώ για μια διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο (σχεδόν 50 τοις εκατό περισσότερο από το μήνα Μαρτίο).
Οι ίδιες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στην Πράγα (105 ευρώ). Στην Ισπανία η αύξηση των τιμών είναι ιδιαίτερα έντονη στις πόλεις της Μαδρίτης (113 ευρώ, 16 τοις εκατό πιο ακριβά συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα), της Γρανάδας (102 ευρώ 33 τοις εκατό αύξηση) και της Σεβίλης (115 ευρώ 36 τοις εκατό αύξηση). Στη Βουδαπέστη και στην Κρακοβία ο μεσός όρος ξενοδοχειακών τιμών κυμαίνεται στα 78 ευρώ (αύξηση κατά 21 τοις εκατό). Η Λισαβώνα προσφέρει δωμάτια στην τιμή των 110 ευρώ, 27 τοις εκατό πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικές τάσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και Κύπρο συγκριτικά με το μήνα Μάρτιο
Ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας κατά έξι τοις εκατό σε σχέση με το μήνα Μάρτιο.
Στην Αθήνα (105 ευρώ) οι τιμές ανέβηκαν κατά 12 τοις εκατό από τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκαν όμως κατά 3 τοις εκατό από τον περσινό Απρίλιο.
Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μείωσαν τις τιμές τους κατά πέντε τοις εκατό (102 ευρώ) συγκριτικά με το Μάρτιο ενώ στο νησί της Ρόδου ανέβηκαν οι τιμές κατά τρία τοις εκατό. Οι πόλεις της Κρήτης, Ρέθυμνο (81 ευρώ) και Ηράκλειο (89 ευρώ) παρουσιάζουν μείωση κατά πέντε και δύο τοις εκατό αντίστοιχα. Η Σαντορίνη παρουσιάζει ανοδο στις ξενοδοχειακές της τιμές (103 ευρώ, 25 τοις εκατό αύξηση από το μήνα Μάρτιο).
Στις ξενοδοχειακές τιμές της Κύπρου παρατηρείται αύξηση 10 τοις εκατό σε σχέση με το μήνα Μάρτιο (μέσος όρος τιμών 92 ευρώ). Στην Πάφο θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες για ένα δίκλινο δωμάτιο 105 ευρώ (αύξηση κατά 21%). Όσοι επισκεφθούν τη Λεμεσό θα βρουν τις τιμές  ανεβασμένες κατά 14 τοις εκατό από τον μήνα Μάρτιο(110 ευρώ), ενώ οι επισκέπτες στην πόλη της Λάρνακας θα πληρώσουν έξι τοις εκατό πιο ακριβά (64 ευρώ). Τα ξενοδοχεία της Αγίας Ναπας μείωσαν τις τιμές τους κατά ένα τοις εκατό.
Σχετικά με την trivago:
Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην trivago ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές.
 Η online υπηρεσία της είναι να συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από 53 διαφορετικά sites κρατήσεων για 400.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 15 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία και δείχνει τη γενική βαθμολογία για κάθε ένα από αυτά.
Η trivago δε συγκρίνει μόνο τις τιμές από τα online sites για κρατήσεις ξενοδοχείων, αλλά και τις βαθμολογίες τους. Οι χρήστες μπορούν να δουν εάν συμπεριλαμβάνεται το πρωινό αλλά και εάν είναι δυνατή  η κράτηση ή η ακύρωση μέσω πιστωτικής κάρτας.
Η trivago έχει το πρώτo “ελεύθερο” meta search: οι ταξιδιώτες μπορούν να ψάξουν ανάλογα με την περιοχή των διακοπών τους, την πόλη ή το όνομα του ξενοδοχείου.
Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία και ιδρύθηκε το 2005. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην trivago 21 διεθνείς πλατφόρμες.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...