Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Πτώση στα έσοδα από τον τουρισμό φέτος φοβούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου

Πτώση στα έσοδα του τουριστικού κλάδου, για το 2010, συγκριτικά με την περυσινή χρονιά προβλέπει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ),Μάριος Τριβυζάς, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρουσιάζεται υστέρηση στις τουριστικές κρατήσεις από το εξωτερικό.
Η πτώση στις κρατήσεις αγγίζει το 15% και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί με τις όλο και πιο συνηθισμένες πλέον κρατήσεις της τελευταίας στιγμής λόγω προσφορών. Αύξηση της τάξης του 15% - 20% καταγράφεται στο ρεύμα κρατήσεων από την Αμερική και έτσι «ενώ η πτώση στις κρατήσεις μπορεί να είναι συγκρατημένη, η πτώση στα έσοδα θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεπεράσει το 20%, λόγω των αναγκαίων προσφορών» αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ σε ημερίδα της ομοσπονδίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΓΕΠΟΕΤ, Κ.Παλασκώνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πούλμαν, τα οποία αντιμετωπίζουν την «απειλή του αφανισμού εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα ΚΤΕΛ, που υποκλέπτουν το έργο των τουριστικών λεωφορείων»
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ.Αριστείδης, έκανε λόγο για οφειλές ύψους 19,8 εκατ. ευρώ από το κράτος και ειδικότερα από τον ΕΟΤ, ποσό που αφορά επιδοτήσεις για την ανανέωση του στόλου των πούλμαν και που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 2,5 χρόνια. Επίσης, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη πλήρους απελευθέρωσης του έργου των συγκοινωνιών, όπως είχε υποστηριχθεί και από τη Βουλή.

Tέλος, εκφράστηκε η έντονη αντίδραση της ΓΕΠΟΕΤ στη σχεδιαζόμενη στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο παρακράτηση φόρου 8% επί των συναλλαγών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία «θα δημιουργήσει μεγάλα ταμειακά προβλήματα στις εγχώριες τουριστικές και μη επιχειρήσεις, θα τις στρέψει σε συναλλαγές αποκλειστικά με επιχειρήσεις του εξωτερικού και θα οδηγήσει στο σταδιακό αποδεκατισμό του εγχώριου τουριστικού κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...