Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στα 50 ευρώ/ημέρα η κάλυψη του ΥΠΠΟΤ για τους τουρίστες που «ξεμένουν» στην Ελλάδα

Τα έξοδα διαμονής και σίτισης των τουριστών κατά 50 ευρώ την ημέρα ανά άτομο και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ημερών, που αποκλείονται στην χώρα μας εξαιτίας συγκεκριμένων έκτακτων γεγονότων, όπως απεργίες ή φυσικές καταστροφές, καλύπτονται από το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού όπως προβλέπεται σε ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος με τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».

Ειδικότερα, όπως προβλέπει το άρθρο 13 «επιδιώκεται η κάλυψη μέχρι ορισμένου ποσού των έκτακτων εξόδων διαμονής και σίτισης, με τα οποία επιβαρύνονται οι τουρίστες που έχουν μόνιμη διαμονή στην αλλοδαπή και επισκέπτονται τη χώρα μας, όταν η έγκαιρη προγραμματισθείσα αναχώρησή τους απ’ αυτήν με τα μέσα μεταφοράς καθίσταται αδύνατη από συγκεκριμένα έκτακτα γεγονότα και ειδικότερα αποκλειστικά και μόνο λόγω απεργίας ή φυσικών καταστροφών που συνιστούν ανωτέρα βία».

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο σ/ν μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.». Επίσης, η γ.γ Ολυμπιακής Αξιοποίησης μετονομάζεται σε γ.γ. Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής. Όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις ειδικότερες αρμοδιότητες, την οργάνωση των υπηρεσιών της νέας γ.γ. θα ρυθμισθούν με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Στο υπό κατάθεση ν/σ παραχωρείται στην ΕΤΑ η λειτουργία και χρήση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης μέχρι την ολοκλήρωση του δημόσιου διαγωνισμού. Επίσης, μεταβιβάζεται στον ΕΟΤ η κυριότητα των ακινήτων στα οποία κατασκευάσθηκαν επί δημοσίων εκτάσεων από τον ΕΟΤ όπως το τουριστικό περίπτερα «Αγ. Δημήτριος Λουμπαρδιάρης» στην περιοχή Φιλοπάππου και το εστιατόριο «Αρβανιτιά» Ναυπλίου Νομού Αργολίδας.

Όσον αφορά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κανό-καγιάκ σλάλομ, αποσαφηνίζεται ότι οι προβλεπόμενες χρήσεις της υφιστάμενης εγκατάστασης επιτρέπονται και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα κατεδάφισης τμημάτων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων μέχρι ποσοστού 30% αυτών και η ανέγερση στον περιβάλλοντα χώρο νέων κτιρίων μέχρι αντίστοιχου ποσοστού 30% του ισχύοντος συντελεστή δόμησης. Έτσι, ουσιαστικά καθίσταται δυνατή η διασπορά τμήματος του ήδη υφιστάμενου συντελεστή δόμησης στον περιβάλλοντα χώρο χωρίς να επέρχεται επιβάρυνση του χώρου και της εγκατάστασης. Εξάλλου, αντιμετωπίζεται το θέμα της αντιμετάθεσης των χώρων στάθμευσης της εγκατάστασης από την αρχικώς προβλεπόμενη θέση, σε όμορη θέση για λόγους καλύτερης λειτουργίας της εγκατάστασης σε σχέση με τον ευρύτερο σχεδιασμό της περιοχής.

Τέλος, στο σχέδιο νόμου θεσπίζεται θέση γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ ξεχωριστή από αυτή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κάθε οργανισμού.
Πηγή: LTC News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...