Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού

Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του HAPCO, του ΣΕΤΕ και του Athens Convention Bureau καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι διαθέτουν συνεδριακά κέντρα υψηλών προδιαγραφών.
«Στόχος», δήλωσε ο κ.Νικητιάδης, «είναι να ξεπεράσουμε το παρελθόν και πλέον να θέσουμε σωστές βάσεις που θα συνδράμουν στο να αποκτήσουμε σημαντικό μερίδιο από την διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού».
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου και συμφώνησαν να καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές, καθώς και να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης αυτή της μορφής τουρισμού.
Ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου, είναι:
1) η καταγραφή της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής της χώρας,
2) η προβολή του ελληνικού συνεδριακού «προϊόντος» στην εξειδικευμένη αγορά των οργανωτών συνεδρίων, και
3) η δημιουργία κεντρικής και περιφερειακών δομών (τύπου Convention Bureaus) συντονισμού των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.
Τέλος συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...