Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τα νησιά «ρίχνουν τις τιμές» για να δουν άσπρη μέρα

Όλο και περισσότεροι είναι οι επιχειρηματίες που ρίχνουν τις τιμές στα ξενοδοχείο τους προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο στο νησί τους. Άλλωστε, το πάθημα της Μυκόνου γίνεται μάθημα για τους υπόλοιπους: οι τιμές υψηλές και τα μπαράκια άδεια. Έτσι, πολλοί επιχειρηματίες σε άλλα νησιά, οι οποίοι είχαν δει την κρίση να έρχεται, είχαν ήδη αποφασίσει να ρίξουν τις τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Με θέα τον Αργοσαρωνικό μπορεί κάποιος να πίνει το ποτό του με 7 ευρώ στην Ύδρα, ενώ την ίδια γραμμή ακολουθούν και οι γειτονικές Σπέτσες, όπου το κοκτέιλ έχει 9 ευρώ και το σφηνάκι 3. Ο ελληνικός καφές τιμώνταν δύο ευρώ, το εσπρέσσο δυόμισι, οι φυσικοί χυμοί 4 ευρώ, οι μπύρες στα 3 και το αλκοόλ στα 6 με 7 ευρώ.

Σπέτσες , Ύδρα , Πάρος είχαν την τιμητική τους, ενώ η Μύκονος και η Σαντορίνη ερήμωσαν αυτό το Πάσχα. Αυτός ήταν ο λόγος που οι επιχειρηματίες ξεκίνησαν ήδη τις προσφορές. Έτσι, στη Σαντορίνη τα δωμάτια έχουν πέσει στα 25 με 30 ευρώ για το δίκλινο και στα 35-40 το τρίκλινο.

Αλλά και στην Αντίπαρο, το νησί που βολτάρει ο... Τομ Χανκς κάθε καλοκαίρι, δεν χρειάζεται διακοποδάνειο για να πάτε. Ένα δίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό στοιχίζει 25 ευρώ την βραδιά. Το σλόγκαν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι «ρίξτε τις τιμές για να γεμίσουν τα τραπέζια και τα ξενοδοχεία σας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...