Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Top 10 προορισμοί των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα

Η ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοχειακών τιμών trivago.gr δημιούργησε μια λίστα με τις πόλεις εκείνες, στις οποίες προτιμούν φέτος οι  Έλληνες να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι η Ρώμη, την οποία ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ενώ οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί επιλέγουν τη φετινή χρονιά προορισμούς εκτός της χώρας τους για τις διακοπές του Πάσχα, η λίστα των top 10 προορισμών των Ισπανών, των Γερμανών και των Ιταλών περιορίζεται σε κοντινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της trivago.gr, οι Έλληνες επέλεξαν τη φετινή χρονιά πόλεις του εξωτερικού για την πασχαλινή τους εξόρμηση. Η απόσταση δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο. Οι πρωτεύουσες τις Ευρώπης κυριαρχούν στις προτιμήσεις τους με πρώτη την Ρώμη και δεύτερη την πόλη του Βερολίνου.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες προτιμούν την Ευρώπη Οι Έλληνες ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται τις διακοπές του Πάσχα και ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Αγαπημένοι τους προορισμοί εμφανίζονται να είναι οι πόλεις της Ρώμης και του Βερολίνου, ακολουθούμενες από Λονδίνο και το Παρίσι. Στην πέμπτη και έκτη θέση στις επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Πάφος και η Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Μέσα στους τοπ 10 προορισμούς, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Αθήνα, ενώ τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Βιέννη, το Αμβούργο και η Βουδαπέστη. Πολύ κοντά στις τοπ 10 θέσεις βρίσκεται η Μαδρίτη, η Θεσσαλονίκη και το Aμστερνταμ. Στη λίστα των top 50 προορισμών στους οποίους προγραμματίζουν οι Έλληνες να ταξιδέψουν φέτος το Πάσχα, το 34% είναι ελληνικές και κυπριακές πόλεις (Πάφος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Λεμεσός, Μέτσοβο, Προταράς κ.ά), ενώ το 14% γερμανικές (Βερολίνο, Αμβούργο, Ντύσσελνορφ, Στουτγγάρδη, Νυρεμβέργη, Μόναχο κ.ά). Εκτός Ευρώπης οι Έλληνες θα επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων για τις διακοπές του Πάσχα Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι επέλεξαν να επισκεφθούν τις πρωτεύουσές τους στις διακοπές του Πάσχα. Μόνο οι Έλληνες και οι Ολλανδοί διάλεξαν με μεγάλη διαφορά κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, τη Ρώμη και το Βερολίνο αντίστοιχα. Μέσα στις λίστες των τοπ 10 προορισμών σχεδόν όλων των Ευρωπαίων, βρίσκεται το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ από τους αγαπημένους προορισμούς φαίνεται να είναι η Ρώμη και η Βαρκελώνη. Η Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή των Ευρωπαίων φέτος το Πάσχα, μιας και καμιά ελληνική πόλη δε βρίσκεται στο τοπ 10 των προορισμών τους.

Η κατάταξη των τοπ 10 προορισμών των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα βασίζεται στις αναζητήσεις ξενοδοχειακών τιμών που πραγματοποιήθηκαν στην trivago.gr το Μάρτιο του 2010 για την περίοδο του Πάσχα.
Τατιάνα Ρόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...