Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Προβολή του νομού Λάρισας στην Τουριστική Εκθέση του Βουκουρεστίου

Με στόχο την προσέλκυση τουρισμού από τη Ρουμανία, η Νομαρχία Λάρισας συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου  Rom-Expo (24-28 Μαρτίου Photo). Μάλιστα, στην έκθεση η Νομαρχία Λάρισας συνεργάστηκε με τη Νομαρχία Πιερίας, δεδομένου ότι η ρουμανική αγορά επιλέγει ως ενιαίο χώρο τα παράλια των δυο νομών.

Παρόντες στα περίπτερα οι δυο νομάρχες Λάρισας και Πιερίας, κ.κ. Λουκάς Κατσαρός και Γ. Παπαστεργίου αντίστοιχα, είχαν επαφές με παράγοντες της ρουμανικής αγοράς και τους Έλληνες διευθύνοντες του ΕΟΤ, προκειμένου να προωθήσουν το σόχο της προσέλκυσης Ρουμάνων τουριστών.

Παρά την οικονομική κρίση, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος και οι δυο Νομαρχίες δεσμεύθηκαν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την προοπτική αυτή.

Η Νομαρχία Λάρισας συμμετέχει στις τουριστικές εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη γειτονική χώρα, προσβλέποντας ιδιαίτερα στην προσέλκυση νέων τουριστών από τα Βαλκάνια. Γεγονός που έχει αποδώσει, αφού τα τελευταία καλοκαίρια έχει παρατηρηθεί σημαντική κίνηση Βαλκάνιων τουριστών στην περιοχή. Η νομαρχία ευελπιστεί με τη συνεχή βελτίωση των υποδομών η αγορά της Ρουμανίας να αποτελέσει σημαντική δεξαμενή υποδοχής ρεύματος νέων επισκεπτών.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Νομαρχία Λάρισας με δικό της σταντ πρόβαλε το Νομό Λάρισας μοιράζοντας έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Όλυμπο και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη η ορειβασία, αλλά και στα παράλια του Νομού Λάρισας, η συμμετοχή της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση.

Ο κ. Κατσαρός, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης, συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι κ. Νίκο Διακολιό. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π κα Βαρβάρα Ζαχαρακούλη και η κα Μερόπη Φαργκάνη.
Βίκυ Καραντζαβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...