Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Μονόδρομος τα δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού»

Το 2012 θεωρείται ήδη από τους γνώστες του αντικειμένου ότι θα είναι μια εξαιρετικά αβέβαιη χρονιά για τον τουρισμό, που θα επηρεαστεί από την παρατεταμένη διεθνή οικονομική ύφεση, με την Ελλάδα να εισέρχεται από τώρα σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δεκαετή περίοδο προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας καλείται να μετατρέψει την οικονομία της σε ανταγωνιστική οικονομία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας. Επιπλέον, τα όσα λυπηρά λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο χρόνο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, μιλώντας συγκεκριμένα για τα επεισόδια και τα… αποτελέσματα των γνωστών – άγνωστων κουκουλοφόρων που διαλύουν όποτε αυτοί το επιθυμούν τα πάντα στο πέρασμα τους, έχουν προκαλέσει ένα ακόμη δυνατό χτύπημα, κυρίως, στον συνεδριακό μας τουρισμό.

«Ωστόσο, ο τουρισμός με ορίζοντα το 2021, αν υπάρξει σωστός σχεδιασμός μπορεί να προσφέρει την μισή μελλοντική ανάπτυξη της χώρας. Το έργο, ιδιαίτερα για την πρώτη τριετία, είναι τιτάνιο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ερώτηση του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα, πως «Αναγκαία προϋπόθεση για την συνέχιση της φετινής θετικής του πορείας αποτελεί, η λήψη άμεσων ελάχιστων αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, ώστε να αλλάξει το κλίμα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να τεθούν οι βάσεις για ταχεία ανάπτυξη.»

Στο μεταξύ, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, σημειώνει στην ίδια ερώτηση προς τον κ. Γερουλάνο πως «Επειδή διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τον κλάδο αυτό, χρειάζεται να επανεξετάσουμε κάποια από τα μέτρα που δυσκολεύουν την ανάπτυξη του τουρισμού, όπως τη μείωση του ΦΠΑ, τη μείωση του Τέλους Εκσυγχρονισμού των Αεροδρομίων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, όπως για παράδειγμα των εγγράφων που απαιτούνται για την έκδοση βίζας. Επίσης, θα ήταν θετικό να επανεξετάσουμε τις υπέρογκες απαιτήσεις των οργανισμών συλλογής πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις.» Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε αρχικά να γίνουν γνωστά, εάν υπάρχουν βέβαια, τα σχέδια του αρμόδιου υπουργού για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα απαίτησε από τον κ. Γερουλάνο να επανεξετάσει αν όχι όλες, τουλάχιστον κάποιες από τις προτάσεις του Αχαιού πολιτικού για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση των συνθηκών στο κλάδο του τουρισμού, ενόψει της νέας χρονιάς που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη θα είναι για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...