Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία το Πάσχα

Μπορεί να διανύουμε τις άγιες μέρες του Πάσχα, αλλά φαίνεται πως οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας δε θα κάνουν φέτος «Ανάσταση»...

H κατάσταση κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη, υπογραμμίζοντας ότι στη Ζάκυνθο η πτώση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ξεπερνάει το 50%, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα ξενοδοχεία που είναι στο κέντρο, μόνο δύο είναι αυτά που έχουν ανοίξει περιφερειακά.


Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στον πρώτο για αυτή την περίοδο τουριστικό προορισμό, την Κέρκυρα, όπου, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων, 5.000 δωμάτια παραμένουν αδιάθετα, μια πτώση πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι η ζημιά για τους νησιωτικούς προορισμούς έχει ήδη γίνει και εξέφρασε το φόβο ότι και «αυτή η απεργία (της ΠΝΟ) θα έχει συνέπειες για μια ακόμη φορά στις κρατήσεις από Γερμανία» καθώς υπενθύμισε ότι η πρώτη ερώτηση των Γερμανών προς τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο, στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ήταν πώς θα εξελιχθεί εφέτος η κατάσταση με τις απεργίες.


Για την Κεφαλλονιά πάντως «σωσίβιο» αποτελούν φέτος οι πτήσεις τσάρτερ (Rynair), που ακόμα και αυτή την περίοδο τουλάχιστον 500 τουρίστες την επισκέπτονται, ισοσκελίζοντας τις απώλειες από το μέτωπο του εσωτερικού τουρισμού.


Σε ό,τι αφορά στις τιμές των ξενοδοχείων, αυτές κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (20 ευρώ σε τετράστερο με διατροφή την ημέρα) και εύλογα ερωτήματα εγείρονται για τη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων αλλά και την παροχή υπηρεσιών, όπως τονίζει ξενοδόχος που κρατά τη δική του τουριστική μονάδα κλειστή για την περίοδο των εορτών.

Σε ό,τι αφορά τέλος στον προορισμό της Αθήνας, αν και αυτός δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες, εξακολουθεί να παρουσιάζει άσχημη εικόνα, ενώ και την περίοδο που ήταν το Πάσχα των Καθολικών η εικόνα των κρατήσεων ήταν πολύ κακή, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...