Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Βραβείο Clean Sea για την Royal Caribbean Cruises

Η Royal Caribbean Cruises βραβεύτηκε πρόσφατα με το πρώτο βραβείο “The Clean Sea”. Το βραβείο απονεμήθηκε στην τελετή βράβευσης Clean Shipping Awards που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Συνεδρίου Nor-Shipping. Συνολικά 60 εταιρείες συμμετείχαν στις κατηγορίες και οι νικητές επιλέχθηκαν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή.

Το συγκεκριμένο βραβείο ήρθε ως  αναγνώριση για τις προσπάθειες που κάνει η Royal Caribbean Cruises να περιορίσει τα λύματα των κρουαζιερόπλοιών της προς την θάλασσα. Το 1992, η εταιρεία καθιέρωσε το γνωστό πλέον πρόγραμμα Save the Waves, για να εξασφαλίσει ότι τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες εμπλέκονται ενεργά τις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος που κάνει η εταιρεία. Επίσης, το νεότευκτο Oasis of the Seas, χωρητικότητας 8.400 Ευρώ διαθέτει ένα ακόμη πιο εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και ανταγωνίζεται ακόμη και τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα.

“Η Royal Caribbean είναι περήφανη για την αναγνώριση των προσπαθειών που κάνει για την μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, καθώς επίσης και τις προσπάθειες διατήρησης και δημιουργίας νέων προτύπων περιβαλλοντικής προστασίας στην βιομηχανία της κρουαζιέρας,” σχολίασε ο κ. Jamie Sweeting, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Royal Caribbean Cruises. “Όντας ενεργά μέλη της βιομηχανίας μας έχουμε και μια μεγαλύτερη ευθύνη να προστατέψουμε το υδάτινο οικοσύστημα, αφού καθαρότερο νερό σημαίνει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, για τους επιβάτες μας αλλά και για τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.”

“Η Νορβηγική ναυτιλία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πρωτοπόρες όσον αφορά την ανάπτυξη λύσεων και τεχνολογιών για την διαχείριση μια μεγάλης ποικιλίας περιβαλλοντικών ζητημάτων,” δήλωσε ο κ. Toffel Schieander, Διευθυντής της Nor-Shipping. “Τα βραβεία Clean Shipping θα βοηθήσουν να υποστηριχθούν όλες αυτές οι προσπάθειες και να ανταμειφθεί όποια εταιρεία διαθέτει το όραμα και την εμπειρία να αναπτύξει αποτελεσματικές λύσεις προστασίας του περιβάλλοντος.”

Πρόγραμμα Save the Waves

Η προστασία των ωκεανών και της πλούσιας θαλάσσιας ζωής αποτελεί τρόπο ζωής, όπως επίσης και τρόπο διεκπεραίωσης των επιχειρηματικών λειτουργιών της Royal Caribbean International. Στηριζόμενη σε αυτή την δέσμευση, η εταιρεία ξεκίνησε το 1969, έτος ίδρυσης της ίδιας της Royal Caribbean International, την λειτουργία του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας Save the Waves. Οι τρεις πρωταρχικές αξίες του προγράμματος Save the Waves είναι η μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, τα μέγιστα δυνατά επίπεδα ανακύκλωσης και η διασφάλιση της σωστής διαχείρισης των εναπομενόντων αποβλήτων.    

Μείωση των αποβλήτων
Το κλειδί για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποβλήτων είναι η εξεύρεση τρόπων μείωσης των ποσοτήτων που παράγονται. Η Royal Caribbean International έχει λάβει σημαντικά μέτρα για την μείωση του όγκου των αποβλήτων που παράγονται στα πλοία της και έχει συνάψει ειδικές συμφωνίες με τους προμηθευτές της για τον έλεγχο των υλικών που παραδίδονται στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας και τα οποία χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία. Επιπλέον, όλα τα πλαστικά που διατίθενται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, όπως τα μπουκαλάκια σαμπουάν, τα πλαστικά πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Διαχείριση λοιπών αποβλήτων
Ο σύγχρονος εξοπλισμός και η αυστηρή ενίσχυση των κανονισμών επιτρέπουν στα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean International να ακολουθούν πολιτική μηδενικής εκκένωσης συμπαγών αποβλήτων. Η εταιρεία αποθηκεύει με ασφάλεια όλα τα συμπαγή απόβλητα μέχρι να αποτεφρωθούν ή να μεταφερθούν σε κατάλληλο σημείο απόρριψης. Τα απόβλητα που προέρχονται από τα φαγητά πολτοποιούνται και απορρίπτονται στο νερό 12 και πλέον ναυτικά μίλια από την ξηρά, απόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί. 

Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Σε κάθε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας υπάρχει ένας εξειδικευμένος για το περιβάλλον αξιωματικός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των προγραμμάτων περιβάλλοντος. Οι εν λόγω αξιωματικοί λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση που τους προετοιμάζει για την επίβλεψη και την πιστοποίηση όλων των περιβαλλοντικών συστημάτων, του εξοπλισμού, των διαδικασιών και της εκπαίδευσης του πληρώματος. Επιπλέον, όλα τα μέλη του πληρώματος ενημερώνονται πλήρως για τις αρμοδιότητές τους, καθώς επίσης και για το πρόγραμμα Savethe Waves κατά τις πρώτες ώρες εργασίας τους στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας. Στο τέλος της αρχικής τους εκπαίδευσης, τα νέα μέλη υποχρεούνται να υπογράψουν ένα έγγραφο, το οποίο επικυρώνει τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το κάθε μέλος του πληρώματος θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγεί την φιλοσοφία του προγράμματος Save the Waves στους επιβάτες.     

Ζήστε τη μαγεία της κρουαζιέρας καλώντας τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή τον τουριστικό οργανισμό Navigator, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Royal Caribbean Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο στο (+30) 2103609801-3.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...