Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αγανάκτηση του HATTA για την ταλαιπωρία των τουριστών του Zenith

Ο HATTA εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτησή του για τις θλιβερές εικόνες που διαδραματίστηκαν το απόγευμα  της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του κρουαζιερόπλοιου Ζenith.
"Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις πρακτικές αυτές, που κάθε άλλο παρά βοηθούν στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας σε μία όχι απλά δύσκολη, αλλά κρίσιμη γιΆαυτήν συγκυρία, και καταδικάζουμε απόλυτα (γνωρίζοντας καλά ότι δεν είμαστε οι μόνοι) τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η Π.Ν.Ο. για την εξαγγελθείσα άρση του cabotage", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
"Η ζημιά που θα προκύψει για τη χώρα μας, τόσο από τα απαράδεκτα επεισόδια της Δευτέρας όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις -μεταξύ άλλων- και κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, θα είναι ανυπολόγιστη, αν δεν πρυτανεύσει έγκαιρα η ψυχραιμία και κυρίως η υπευθυνότητα απέναντι στην ίδια την Ελλάδα, την παραπαίουσα οικονομία της και τον ελληνικό τουρισμό, που κινδυνεύει απόλυτα από ενέργειες σαν αυτές. Αυτοί οι τρόποι διεκδίκησης δικαιωμάτων, όχι μόνο οδηγούν με βεβαιότητα στην απώλεια του `δικαίου` των διεκδικούντων, αλλά και καταβαραθρώνουν τον μόνο αναπτυξιακό πνεύμονα οξυγόνου για την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό τουρισμό, με τραγικά μελλοντικά αποτελέσματα.

Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση συγκεκριμένης μερίδας τουριστών στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας, και οποιαδήποτε διεκδίκηση -καθΆόλα σεβαστή κατά τα άλλα- είναι επιβεβλημένο να μην ακυρώνει, αλλά αντίθετα να διαφυλάσσει, την αναπτυξιακή αυτή εθνική προσπάθεια και να σέβεται τα αντίστοιχα δικαιώματα των υπόλοιπων οικονομικών ομάδων που συμμετέχουν σΆαυτήν.

Στη σημερινή τραγική συγκυρία, ο μόνος υπεύθυνος δρόμος που υπάρχει πλέον για οποιαδήποτε διεκδίκηση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά κυρίως στον τουρισμό, που φιλοδοξεί και μπορεί ακόμη να γίνει σημαντικό μέρος της λύσης των προβλημάτων της, είναι ο πραγματικός διάλογος. Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια διαφορετικής συμπεριφοράς αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνο τεράστιες ευθύνες για τραγικά αποτελέσματα"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...