Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Στη συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός, ενώ ο τουρισμός πλήττεται από την κρίση



Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει την Τετάρτη το βράδυ στην 18η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», ενώ οι προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού επιδεινώνονται συνεχώς.
Το τελευταίο πλήγμα που δέχθηκε ο ελληνικός τουρισμός, προήλθε από τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος, έλαβαν χώρα μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυτό το διάστημα, καθώς η σκόνη από την ηφαιστειακή τέφρα που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη επηρέασε και τις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα.
Ενα ακόμα αρνητικό γεγονός έρχεται να επηρεάσει την τουριστική κίνηση προς την Αθήνα, με τον κύριο Ρέτσο να τονίζεί ότι η εκτίμηση για πτώση των εσόδων τη φετινή χρονιά 6% με 8% ήδη μοιάζει ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται και οι εμπλεκόμενες με τα τουριστικά πράγματα επιχειρήσεις, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Μάριος Τριβυζάς, τονίζοντας ότι πάνω από 950 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε διάστημα ολίγων ημερών.

Για την εξυπηρέτηση των αποκλεισμένων τουριστών πάνω από 100 πούλμαν σήμερα εκτελούν δρομολόγια στους δρόμους της Ευρώπης, όπως ανάφερε ο κ. Τριβυζάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...