Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΠ: Αυξήθηκε η κίνηση επιβατών κρουαζιέρας τον Οκτώβριο

Άνοδο, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκτός καλοκαιρινής περιόδου, σημείωσε η κίνηση επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας αύξηση 20,21%, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το ίδιο διάστημα, οι επιβάτες homeporting αυξήθηκαν κατά 45,79%, ενώ οι επιβάτες transit κατά +15,98%.

Στο επίπεδο των συγκριτικών στοιχείων 10μήνου (Ιανουάριος- Οκτώβριος), η γενική αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ανήλθε σε +13,71% (17,07% transit και -3,62 homeporting).

«Οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, σημειώνοντας πως «το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά υπάρχει πλέον σημαντικότατη ποιοτική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια, με διεθνείς πιστοποιήσεις-ποιότητα η οποία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το 2014, λόγω δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού και της λειτουργίας του Γ' Διεθνούς Terminal Επιβατών στην Ακτή Αγίου Νικολάου».

Εξάλλου, ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατασκευής της προβλήτας στη νότια πλευρά του επιβατικού λιμένα, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που αναρτήθηκε σήμερα, Τρίτη, στη «Διαύγεια».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, ο υπουργός αποφασίζει «την εκτέλεση του έργου «Επέκταση επιβατικού λιμένα Πειραιά- νότια πλευρά- Α’ φάση», όπως περιγράφεται στην από 18-09-2013 Τεχνική Περιγραφή του Πολιτικού Μηχανικού, προϋπολογισμού 135.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 46, παρ. 4.δ, του Ν. 4150/2013 (Α’ 102)». Η απόφαση αυτή, σημειώνεται, «επέχει θέση άδειας κατασκευής του έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3 και 4, του Ν. 4150/2013 (Α’ 102)».

Επίσης, απαιτείται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, και προστασίας του περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και ζητείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...