Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Zάκυνθος: Πάνω από 500.000 τουρίστες για το 2013

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου γίνεται η τελευταία πτήση τουριστών από το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου με προορισμό το Λονδίνο, η οποία θα μεταφέρει τους τελευταίους τουρίστες που παραθερίζουν στο νησί.

Με αυτή την πτήση εξωτερικού, ο συνολικός αριθμός των τουριστών που επέλεξαν να έλθουν αεροπορικώς στο νησί φτάνει τις 483 χιλιάδες τουρίστες για το 2013.

Με τη διαπίστωση, όμως, ότι χιλιάδες τουρίστες έφτασαν στη Ζάκυνθο με πλοία από Ιταλία και με οχήματα από χώρες των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης, η Ζάκυνθος δείχνει για πρώτη φορά φέτος να ξεπερνά κατά πολύ το όριο των 500 χιλιάδων τουριστών που εδώ και χρόνια είχαν θέσει ως στόχο, τουριστικοί φορείς του νησιού.

Ένα σημαντικό εργαλείο που βοήθησε στην κατακόρυφη άνοδο των αφίξεων τουριστών στο νησί είναι οι ανεξάρτητες πτήσεις χαμηλού κόστους που διευκολύνουν πλέον να έρχονται τουρίστες στα ελληνικά νησιά, από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, με πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων.

Για τον λόγο αυτό οι τοπικοί φορείς όλων των νησιών του Ιονίου επιδιώκουν την υπογραφή συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ώστε να αυξηθούν κι άλλο οι πτήσεις τους προς τα νησιά μας.

Αυτές τις συμφωνίες θα επιδιώξουν να κλείσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της περιφέρειας Ιόνιων νησιών που θα βρίσκονται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο στα πλαίσια της έκθεσης World Travel Market.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...