Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η Ασία φέρνει τουρίστες στην Κρήτη

Στην Ασία, μια ήπειρο «ανεξερεύνητη» για την Ελλάδα και την Κρήτη, στρέφεται το ενδιαφέρον για τον τουρισμό κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια.

Το θέμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στο συνέδριο που διοργανώνει ο ΟΛΗ, με σκοπό να ενισχυθεί και η καλή συνεργασία ανάμεσα στα λιμάνια, τις πόλεις και τους φορείς. Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Νοεμβρίου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, θα συζητηθούν οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι σε εθνικό επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά στα προβλήματα όσο και στις προοπτικές.

Συμμετέχοντες στο διήμερο αυτό συνέδριο του ΟΛΗ θα είναι δήμοι, επιμελητήρια, λιμάνια, ενώ θα γίνει και ένας πρώτος προγραμματισμός δράσεων.

«Θα αντισταθούμε στις δυσκολίες»

Εν τω μεταξύ θετικά είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία στο λιμάνι του Ηρακλείου, με το πρώτο 10μηνο του 2013 να κλείνει με αύξηση 30,7% σε σχέση με πέρυσι.

«Η σεζόν για εμάς τελειώνει στις 31/12/2013», λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας, που εμφανίζεται αποφασισμένος να πασχίσει, προκειμένου το λιμάνι του Ηρακλείου να καταφέρει να αντισταθεί στις δυσκολίες.

«Το 2014 φαίνεται να έχει προβλήματα, καθώς λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο, εταιρείες αποφασίζουν να μετακινήσουν τα καράβια τους σε άλλες περιοχές», προσθέτει ο κ. Μπρας, ωστόσο, ως το τέλος του χρόνου, αναμένονται στο λιμάνι του Ηρακλείου, άλλα 16 ή 17 κρουαζιερόπλοια με 24.000 επιβάτες, ενώ η κίνηση συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, ως και τον Μάρτιο του 2014 αναμένεται να κατακλύσουν το Ηράκλειο πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...