Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλογιάννη: Βλέπουμε την Τουρκία ως εταίρο

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως η Ελλάδα, δεν βλέπει την Τουρκία ως ανταγωνίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην γειτονική χώρα. «Δεν είδαμε ποτέ την Τουρκία ως ανταγωνίστρια – τη βλέπουμε ως σημαντικό εταίρο», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, που θα επισκέπτονται παράλληλα και την Τουρκία», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού .


Η κ. Κεφαλογιάννη, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, τον οποίο προσπαθεί να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο. «Θα θέλαμε ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα να αυξηθεί και να μην περιοριστεί στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ακόμα η Ελληνίδα υπουργός.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα των θεωρήσεων που απασχολεί ιδιαίτερα την Τουρκία και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η «πρώτη χώρα που εξασφάλισε διευκολύνσεις στην Τουρκία, στο πλαίσιο της Σένγκεν». «Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να προσελκύσει τους Τούρκους», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι θα ξανατεθεί το θέμα των θεωρήσεων κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρία στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...