Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Air France: Περικοπές επιπλέον 2.800 θέσεων εργασίας

Σε ανακοίνωση της η Air France επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες

Η Air France ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να περικόψει 2,800 επιπλέον θέσεις εργασίας μέσα από σχέδιο εθελούσιας συνταξιοδότησης καθώς προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.


Ο γαλλικός αερομεταφορέας παραδέχθηκε πως δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους του 2013, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται πως η Air France έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια περικοπής 5.100 θέσεων εργασίας από το προσωπικό της.

Σε ανακοίνωση της η Air France επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της αύξησης του κόστους καυσίμων. Την ίδια στιγμή, έχουν να συναγωνιστούν και τις εταιρείες χαμηλού κόστους όπως Easyjet και Ryanair.

Στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της Air France/KLM έπεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά 3 %.
Πηγή: BBC
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...