Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Φαβορί ο Σαββίδης για το Μακεδονία Παλλάς

Η White&Black, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και ο όμιλος Στέγγου κατέθεσαν προσφορές για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς. Θρίλερ με την προσφορά Στέγγου


της Άννης Καρολίδου / Voria.gr

Τελικά δύο μόνο από τους αρχικά περίπου εννέα θεωρητικά ενδιαφερόμενους κατέθεσαν προσφορές για το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», με τον έναν να είναι ο σημερινός, προσωρινός διαχειριστής, δηλαδή η «White & Black» του Ιβάν Σαββίδη. 

Η δεύτερη προσφορά, η οποία σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες  έχει κάποια…κενά, είναι από τον όμιλο Στέγγου, ιδιοκτήτη του γνωστού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Λεπτομέρειες για τις προσφορές ακόμη δεν έγιναν γνωστές, αφού σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και, επιπλέον, βρισκόμαστε σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων και στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, στο οποίο ανήκει το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, από τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε για το διαγωνισμό, δύο είναι τα συμπεράσματα, με το πρώτο να επαληθεύει προηγούμενη πρόβλεψη της Voria.gr: οι όροι του διαγωνισμού και συγκεκριμένα το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα ( 137.000 ευρώ το λιγότερο), μαζί με το ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών και, τις επενδύσεις, εκτιμάται ότι απέτρεψαν όσους αρχικά έδειξαν να ενδιαφέρονται.

Σημειώνουμε πως αρχικά ενδιαφέρον υπήρχε από 8 – 9 εταιρείες και σχήματα κι’ ήταν μοιρασμένο, δηλαδή το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ είχαν πλησιάσει και ξένοι τουριστικοί όμιλοι και ελληνικοί.

Το άλλο συμπέρασμα που προκύπτει από τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν, είναι, ότι το Μακεδονία θα διεκδικήσουν όμιλοι που έχουν ή θα αποκτήσουν παρουσία στη τουριστική Χαλκιδική. Ο όμιλος Στέγγου έχει το Πόρτο Καρράς, οπότε οπωσδήποτε θα μπορούσε συνδυαστικά να αξιοποιήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έχει ήδη πάρει, μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ,  το ακίνητο του «Ξενία» όπως και του κάμπινγκ στο Παλιούρι Χαλκιδικής, εγκαταστάσεις με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, σε έκταση 210 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ εκμισθώνει το «Μακεδονία Παλλάς» για περίοδο 30 + 10 ετών και όποιος το διεκδικεί, είτε αυτοτελώς είτε συνεργαζόμενος με άλλo νομικό πρόσωπο, πρέπει να διαχειρίζεται τουλάχιστον κατά την τελευταία 5ετία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 150 δωματίων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.  Συνεπώς, ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να καλύπτει και αυτό το προαπαιτούμενο, με την προσφορά που κατέθεσε.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, επιστολή προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ απέστειλαν Δομοτεχνική και Domotel, με την οποία διατυπώνουν το ενδιαφέρον τους για το "Μακεδονία Παλλάς" και δηλώνουν πρόθυμες να διαπραγματευτούν σύμβαση κατά παρέκκλιση των όρων της διακήρυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...