Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με μεγαλύτερες τιμές κλείνουν τα συμβόλαια για την επόμενη τουριστική χρονιά οι ξενοδόχοι

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με μεγαλύτερες τιμές κλείνουν τα συμβόλαια για την επόμενη τουριστική χρονιά οι ξενοδόχοι, ωστόσο τα χρήματα που θα εισπράξουν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.


Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών, Άκης Ποταμίτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η έλευση στη Ζάκυνθο του Μουζενίδη έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν καλύτερα τα πράγματα.

«Είναι γεγονός πως μας ζητούν δωμάτια από τώρα για του χρόνου. Οι Ρώσοι τουρίστες θα διπλασιαστούν το 2014 και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η δραστηριοποίηση του κ. Μουζενίδη στον τόπο μας. Από κει και πέρα, είναι βέβαιο ότι θα βγάλουμε περισσότερα χρήματα, όμως στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα στην τσέπη μας, λόγω της υψηλής φορολογίας που μας επιβάλλει το ελληνικό κράτος, ενώ πάνω στην πλάτη μας έχουμε και τις τράπεζες που μας… ξεζουμίζουν» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης.

Τα επιτόκια… 

Ακολούθως, ο πρόεδρος των ξενοδόχων στις Αλυκές έδωσε ένα παράδειγμα για τα χρήματα που παίρνουν από τους επιχειρηματίες τα Πιστωτικά Ιδρύματα.
«Αν μια επιχείρηση κοστολογείται 5 εκ. ευρώ, τότε ο επιχειρηματίας μπορεί να πάρει δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ. Για να το ξεπληρώσει, όμως, θα πρέπει να δίνει το… 60% των εισπράξεών του! Αυτά είναι παράλογα πράγματα. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο έχει φτάσει μέχρι και 11,2%. Να γνωρίζουν οι συνάδελφοι πως έχουν τη δυνατότητα, βάση Νομοθεσίας, να μην πληρώνουν τις δόσεις και να οδηγήσουν την υπόθεσή τους στη Δικαιοσύνη. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δικαστικές αποφάσεις μειώνουν τα επιτόκια από τρεις έως τέσσερις μονάδες» υπογράμμισε ο κ. Ποταμίτης.


www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...