Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

"Απόβαση" κινέζων στη Μήλο!

Σημαντικό βήμα για το «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς αποτελεί το ταξίδι δημοσιογράφων και tour operators από την ασιατική αυτή χώρα, που επισκέφθηκαν τη Μήλο στις 28 και 29 Μαΐου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου σε συνεννόηση με την εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ.

Στόχος αυτής της επίσκεψης, ήταν η γνωριμία των εκπροσώπων της Κινεζικής τουριστικής βιομηχανίας με το νησί και η διερεύνηση των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει στο πολυάριθμο και ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό κοινό της Κίνας.

«Η Κίνα, η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα που μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια μας για ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τονίζει ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα Πολλώνια, να απολαύσουν το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα από την Πλάκα, να γευτούν πολλές από τις γαστρονομικές απολαύσεις του τόπου και να κάνουν μια μικρή περιήγηση με σκάφος σε κάποιες από τις παραλίες του νησιού , όπως την Πλάθιενα, το Φυροπόταμο και τα Μαντράκια. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μοναδικό Σαρακήνικο, τις Αρκούδες, τα Γλαρονήσια και το Κλίμα.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της τόσο για τις ομορφιές του νησιού αλλά και για την ανεπιτήδευτη και ατόφια φιλοξενία των ανθρώπων της Μήλου που πραγματικά τους εντυπωσίασε. Εκδήλωσαν δε και έντονο ενδιαφέρον στην πρόταση του Δημάρχου για την έναρξη συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς της Κίνας για την αδελφοποίηση της Μήλου με παράκτια περιοχή της Κίνας.

Ο Δήμαρχος Μήλου εκφράζει τις ευχαριστίες του στους επιχειρηματίες του νησιού μας για την προσφορά τους στην φιλοξενία της κινέζικης αποστολής καθώς και στην εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ για την ευγενική μεσολάβηση και παρουσία της.

Εξάλλου, η εταιρία ΕΥΖΗΝ, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «η φυσική ομορφιά του νησιού αλλά προ πάντων η ζεστή φιλοξενία όλων που τους υποδέχθηκαν μάγεψαν και κατέκτησαν τις καρδιές τους και αποχώρησαν από το νησί με την υπόσχεση ότι θα γράψουν για αυτό θα το προωθήσουν και φυσικά ότι θα γυρίσουν για περισσότερες ημέρες ξεκούρασης φέρνοντας μαζί τους κινέζους τουρίστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...