Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία τουριστικού χωριού στην Ιθάκη

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Invest in Greece, Στέφανος Ησαΐας

Μια ακόμη επένδυση για την δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θέρετρου με την ονομασία “Ithaca Resort” στην Ιθάκη θα εξετάσει της επόμενες ημέρες το Invest in Greece.


Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ Α.Ε.» έχει υποβάλει το επενδυτικό της σχέδιο στον Οργανισμό ζητώντας την υπαγωγή της στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track). Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή παραθεριστικού-τουριστικού χωριού που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία 5 αστέρων, Spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκόλφ, Μαρίνα, μικρές Συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες.

Η περιοχή της Ιθάκης συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών . Συγκεκριμένα την πρόθεση τους για την πραγματοποίηση επενδύσεων έχουν εκδηλώσει και αυστραλοί επενδυτές. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στις αρχές του Σεπτέμβρη οι πρόεδροι του Νομοθετικού Συμβουλίου και της Νομοθετικής Συνέλευσης του Κοινοβουλίου της Βικτωρίας, Μπρους Ατκινσον και Κεν Σμιθ, μετέφεραν στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη την πρόθεση επιχειρηματιών από την Αυστραλία για την δημιουργία τουριστικής μονάδας και γηπέδων γκολφ στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το γκολφ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ στην Αυστραλία ενώ η άνοδος του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία προς την Ελλάδα, είναι φέτος της τάξης του 28% σε σύγκριση με το 2012.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...