Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Εγκρίθηκε η προσφορά της Jermyn Street RE για τον «Αστέρα»

Θα κατασκευάσει έως και 10 πολυτελείς βίλες - Θα μετατρέψει σε επτάστερα τα υφιστάμενα ξενοδοχεία - Προτίθεται να προχωρήσει και σε ανάπλαση της έκτασης


Στην έγκριση της συμφωνίας με την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP  για την παραχώρηση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.


Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκρεμεί, πλέον, μόνο η λήψη απόφασης από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Jermyn που εκπροσωπεί την αραβική εταιρεία AGC σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσει έως και δέκα πολυτελείς βίλες απευθυνόμενη στο διεθνές τζετ σετ και τους κροίσους ενώ ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επιλογή της να αναβαθμίσει τα υφιστάμενα ξενοδοχεία σε επτάστερα και έτσι να τα εντάξει στο «κλειστό club» των αντίστοιχων ξενοδοχείων αυτής της κατηγορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναβαθμιστεί και το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων αλλά και η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.

Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ  για την ανάπλαση της έκτασης ώστε έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα απευθύνεται στον «υψηλό» τουρισμό.

Από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής χθές εκφραζόταν ικανοποίηση ως προς το προσφερθέν τίμημα, έστω κι αν αμφότεροι θεωρούσαν σίγουρο ότι θα ακουσθούν και φωνές περί ‘’ξεπουλήματος’’ δεδομένης της μοναδικότητας του ακινήτου. Ηδη μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προαναγγείλει δικαστικές προσφυγές, ενώ για το θέμα του Αστέρα έχουν υπάρξει ήδη σφοδρές επικρίσεις και στη Βουλή από αντιπολιτευόμενους βουλευτές.

Αντικειμενικά, το θετικό της χθεσινής εξέλιξης είναι το γεγονός ότι το εγχώριο real estate και δή το τουριστικό real estate επανατοποθετείται στο διεθνή χάρτη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ με αμιγώς ξένους επενδυτές και μάλιστα εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, στελέχη της αγοράς ανέφεραν ότι η εν λόγω συμφωνία θα δημιουργήσει συνολικά θετικό αντίκτυπο και μία άμεση επένδυση συνολικά στην ελληνική οικονομία, κινώντας εκ νέου το υπό αμφισβήτηση πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ώστε να δοθεί και ένα μήνυμα σε τρόϊκα και αγορές εν όψει του ‘’δύσκολου’’ 2014.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...