Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πρόεδρος του ΣΕΤΕ: «Καταστροφική για τον τουρισμό τυχόν επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 23%»

«Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό θα ήταν τυχόν νέα αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ της εστίασης, που πλέον είναι στο 13%», τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.


«Φωτογραφίζοντας» την τρόϊκα και τις πιέσεις της για επαναφορά του ΦΠΑ εστίασης στο 23%, ο κ. Ανδρέαδης επισήμανε ότι «θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για τον ελληνικό τουρισμό», αφού όπως εξήγησε, «τα συμβόλαια με τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες έχουν ήδη υπογραφεί με 13%».


Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «δεν είναι σοβαρό για μια χώρα να αλλάζει κάθε τέσσερις μήνες τους φορολογικούς της συντελεστές».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το 2014, ανέφερε πως εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, είναι βέβαιο ότι θα σημειωθεί και νέο ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό.

Ο ΣΕΤΕ θέτει και επίσημα πλέον ως στόχο του για το 2014, τις 18 εκατ. διεθνείς αφίξεις και τα 13 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύνολο του τραπεζικού κλάδου για να βρεθεί κοινός τόπος, αλλά και τρόπος επανεκκίνησης των χρηματοδοτήσεων προς τις βιώσιμες και υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις.

Ακόμα, ο κ. Ανδρεάδης ανακοίνωσε πως το 2014 θα τεθούν σε τροχιά «δυναμικής λειτουργίας» η εταιρεία προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος Marketing Greece και το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ).

Η Marketing Greece μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχει βγάλει στον αέρα το portal discovergreece.com, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε πέντε γλώσσες και θα παρουσιάζει (για αρχή) περισσότερα από 100 προϊόντα και όλους τους βασικούς ελληνικούς προορισμούς.

Το ΙΝΣΕΤΕ έχει ήδη αποκτήσει τα πρώτα διοικητικά του στελέχη. Καθήκοντα επιστημονικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Άρης Ίκκος και μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της επιστημονικής του ομάδας.

Αναφερόμενος και στο πρόγραμμα voucher (για την απασχόληση των νέων στον τουρισμό) ο κ. Ανδρεάδης υποστήριξε ότι «έχει ήδη 4.500 ωφελούμενους, ενώ ως τον Οκτώβριο του 2014, οι 10.000 θέσεις θα έχουν καλυφτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...