Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σχεδόν τρία εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα τον Σεπτέμβρη

Ξόδεψαν λιγότερα σε ποσοστό 5,5% έναντι του Αυγούστου - Πτωτικά κινήθηκε και ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων τον ίδιο μήνα

Μειωμένη σε ποσοστό 5,5% είναι η μέση δαπάνη ανά ξένο επισκέπτη τον μήνα Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων τον ίδιο μήνα.

Συνολικά το Σεπτέμβριο επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,963 εκατ. τουρίστες, σημειώνοντας -αναμενόμενη- πτώση ύψους 23,7% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 1,75 δισ. ευρώ (-28.9% συγκριτικά με τον Αύγουστο).

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταγράφει, η έρευνα «Ξ.Ε.Ε-TNS ICAP-Quantos» για την περιφερειακή κατανομή της τουριστικής δαπάνης, το Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα όπου πραγματοποιήθηκε το 16% των ετήσιων αφίξεων και το 14% των ετήσιων προσδοκώμενων εσόδων.

Υπογραμμίζεται ότι η μελέτη αποτελεί μέρος της έρευνας για την Περιφερειακή Κατανομή της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης που υλοποιείται συμπληρωματικά και σε εναρμόνιση με την Ετήσια Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως σημειώνει η εν λόγω έκθεση, «πρωταθλητής» εσόδων και το μήνα Σεπτέμβριο είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ουραγός στην ίδια κατηγορία η περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...