Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Γέμισαν τα ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας τα Χριστούγεννα

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς γέμισαν τα Χριστούγεννα, και όπως όλα δείχνουν οι πληρότητες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τα Φώτα. Ωστόσο φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι επισκέπτες εναλλάσσονται συνεχώς, καθώς το μάξιμουμ των κρατήσεων δεν υπερβαίνει τις 3 διανυκτερεύσεις.


Στα περισσότερα καταλύματα και ξενοδοχεία οι τιμές διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ αρκετές μονάδες προσφέρουν εορταστικά πακέτα -που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή και δραστηριότητες εναλλακτικής άθλησης- σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.


Οι πληρότητες των Χριστουγέννων σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Αράχοβα -που είναι γνωστή και ως η Μύκονος του χειμώνα-, έφτασαν και το 100%.

Εν γένει σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς πρώτης γραμμής, όπως είναι τα Καλάβρυτα, η ορεινή Αρκαδία, το Καρπενήσι, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Δράμα, οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα κινήθηκαν στο 90% και ίδια αναμένεται να είναι η εικόνα και την Πρωτοχρονιά, με μικρή κάμψη τα Φώτα.

Ωστόσο, μεγάλες είναι οι διακυμάνσεις στις τιμές, οι οποίες ξεκινούν από τα 30 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και ξεπερνούν τα 150 ευρώ τη βραδιά.

Για παράδειγμα, στην Αράχοβα οι τιμές ξεκινούν από τα 45 ευρώ το δωμάτιο και ανεβαίνουν στα 100 ευρώ.

Στο Καρπενήσι και τα Καλάβρυτα οι χαμηλότερες τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια διαμορφώνονται στα 50 με 55 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και ξεπερνούν τα 150 ευρώ τη βραδιά στα 5άστερα καταλύματα.

Στα Τρίκαλα, στη Δράμα και την ορεινή Αρκαδία η βάση είναι τα 40 ευρώ και φτάνουν τα 100 ευρώ (δίκλινο με πρωινό), ενώ στα Ιωάννινα το δίκλινο με πρωινό κοστίζει από 35 ευρώ τη βραδιά, με την τιμή να ανεβαίνει στα 150 στα 5άστερα ξενοδοχεία της πόλης.

Εφη Καραγεώργου/ ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...