Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στο «σφυρί» πάνω από 120 ξενοδοχειακές μονάδες -«Λουκέτα» παρά την αύξηση του τουρισμού

Την ώρα που το 2013 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έσπευσαν μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου να βγάλουν στο σφυρί τις ξενοδοχειακές μονάδες.


Μόνο το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου πάνω από 120 ήταν οι αγγελίες για πώληση ξενοδοχείων, ακόμα και σε δημοφιλείς νησιώτικους προορισμούς, γεγονός που αποδεικνύει τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί ξενοδόχοι.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησε η «Καθημερινή της Κυριακής» σε κορυφαίο διαδικτυακό τόπο πώλησης ακινήτων κατέγραψε, μόνο για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, δημοσίευση 125 αγγελιών για την πώληση κυρίως μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων σε 19 νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Το επιδιωκόμενο τίμημα από τους ιδιοκτήτες για την πώληση των 125 μονάδων ανέρχεται στα 378,5 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες μικρομεσαίες μονάδες πωλούνται έως 3 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερες μονάδες πωλούνται σε νησιωτικούς προορισμούς με υψηλό απόθεμα ξενοδοχειακών κλινών.

Στη Ρόδο πωλείται ξενοδοχείο με δυναμικότητα 220 δωματίων έναντι 22 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα πωλούνται δύο ξενοδοχεία δυναμικότητας 110 και 155 δωματίων έναντι 15 εκατ. ευρώ και 16 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα νησιά όπου σύμφωνα με την έρευνα πωλούνται ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Μήλος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Άνδρος, η Τήνος, η Σέριφος, η Σύρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος, η Νάξος, η Σίφνος, η Ιος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Για την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη καταγράφηκε η ανάρτηση των περισσότερων αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων, το τελευταίο δίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...