Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Όλγα Κεφαλογιάννη: O ιατρικός τουρισμός εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης

Ο ιατρικός τουρισμός εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στην ελληνική οικονομία. Όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα αναπτυχθούν οι τουριστικές δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.


Περιγράφοντας τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα, η υπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος, τόνωση των επενδύσεων, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανάπτυξη του City Break αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Άδώνις Γεωργιάδης, επισήμανε ότι με τον ιατρικό τουρισμό μπορούν να γίνουν θαύματα, εννοώντας ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για το τουριστικό προϊόν. Εστιάζοντας στις δράσεις του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία για απλοποίηση της αιμοκάθαρσης, όπως επίσης και επικαιροποίηση του πλαισίου για τον ιαματικό τουρισμό.

Στη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώθηκε με αφορμή το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, σκιαγράφησε τους στόχους ανάπτυξης του κλάδου, σημειώνοντας ότι η χώρα μπορεί να συγκεντρώσει τα προσεχή τρία έως πέντε χρόνια 100.000 ασθενείς, με οικονομικό όφελος 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε δέκα χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να αντλήσει έσοδα ύψους δύο δις ευρώ, με την προσέλευση 400.000 ασθενών.

Τέλος, στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, επισήμανε ότι η υπάρχουσα ιατρική υποδομή της χώρας, σε συνεργασία με το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό, συνθέτουν ένα άκρως ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, ικανό να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, προσελκύοντας μεγάλο αριθμών τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...