Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Έλληνας ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων

View of the Athens International Airport "...Image via Wikipedia Στο ανώτατο αξίωμα, αυτό του Προέδρου, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, ανήλθε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης, επιβεβαιώνοντας και στην πράξη ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρει και που το έχουν καταστήσει ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, διαθέτει και ικανότατο έμψυχο υλικό.
Ο Γ. Παράσχης εξελέγη ομόφωνα, από τους επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων, που αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες. H εκλογή ανακοινώθηκε χθες κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παράσχης ανέβηκε σταθερά όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας μέχρι να γίνει πρόεδρος, καθώς, από τον Νοέμβριο του 2009, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ διετέλεσε, για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe).
Η εκλογή του κ. Παράσχη, ως Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την εταιρεία του αεροδρομίου αλλά και για τη χώρα και είναι αποτέλεσμα της συνεχούς παρουσίας και της συστηματικής δουλειάς της διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στα διεθνή fora, επί σειρά ετών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παράσχης υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα σε μια κρίσιμη εποχή για τον κλάδο, αλλά και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, προσθέτοντας ότι η αστάθεια που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, απαιτεί η «φωνή» των αεροδρομίων να είναι ενιαία και πιο ηχηρή σε παγκόσμιο επίπεδο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...