Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα

Στις τεράστιες δυνατότητες που καταγράφονται στην Ελλάδα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής της αγοράς, όπου διαπιστώνονται «αστοχίες» σε ζητήματα ποιότητας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χάνε Γιοακίμ Φούχτελ, στη διάρκεια ομιλίας του στη 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης «Polis» στη Θεσσαλονίκη.

Διαπιστώνοντας ότι οι Έλληνες διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και μόρφωση, ο κ. Φούχτελ διερωτήθηκε εάν αυτή η γνώση, που αποτελεί και πλούτο, αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη χώρα μας. Όπως είπε, η εκπαίδευση αποτελεί το «κλειδί», το απαραίτητο ζητούμενο, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγής σε μία χώρα, σε οποιοδήποτε τομέα.

Μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι η Γερμανία μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο δράσης για επαγγελματική αποκατάσταση Ελλήνων, ειδικότερα μηχανικών και γιατρών. Σημείωσε, ότι στον τομέα της ιατρικής, που η Γερμανία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, ήδη 15 Έλληνες γιατροί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αλλάξουν έστω και προσωρινά βάση και να μεταφέρουν τη δράση τους στη χώρα του.

Υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία, ο κ. Φούχτελ υπενθύμισε ότι ήδη πολλοί Έλληνες φοιτούν σε γερμανικές Σχολές και πανεπιστήμια, και τόνισε, ότι υπάρχει χώρος για ακόμα περισσότερους. Πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μείωση ωρών γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, έναντι της γαλλικής, και τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νεκατερσλίγκεν, Χέρμπερτ Κρούγκερ, σημείωσε ότι η γερμανική κωμόπολη έχει πληθυσμό 6.000 κατοίκους, εκ των οποίων το 10% είναι Έλληνες. Τόνισε ότι οι Έλληνες αυτοί μετακόμισαν στην γερμανική πόλη την τελευταία 15ετία και εργάζονται σε δύο εργοστάσια που έχουν την έδρα τους εκεί.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Κομοτηνής να εισέλθει δυναμικά στην τουριστική ειδική αγορά των ατόμων με ειδικές κινητικές ανάγκες, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Πετρίδης, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε το κενό, έγινε δουλειά και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα είναι έτοιμο και το επιχειρησιακό σχέδιο.

Στις σημαντικές δυνατότητες του Δήμου Ορεστιάδας, για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά και την υποστήριξη του τριτογενούς, αλλά και στα κοιτάσματα ζεόλιθου που μένουν ανεκμετάλλευτα, λόγω «κακής διαχείρισης και κρίσης» από τη δημόσια διοίκηση, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς. Κάλεσε δε κάθε Ευρωπαίο επενδυτή, στην περιοχή, διαβεβαιώνοντάς τον ότι «θα του σταθούμε και θα τον στηρίξουμε».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Ελευθέριος Ιακώβου, αναφέρθηκε στο ρόλο και το έργο του φορέα που εκπροσωπεί και ζήτησε την άρση των εμποδίων για τη λειτουργία της και την άμεση εξέταση του ζητήματος από την πολιτεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...