Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Προσπάθειες για την έναρξη του ιατρικού τουρισμού

Μία αρκετά φιλόδοξη έρευνα που αφορά στις προοπτικές ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο Ρέθυμνο έχει στα «σκαριά» αυτή την περίοδο το οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που αποκάλυψε ο καθηγητής που την έχει αναλάβει, ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από τα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού, την ίδια στιγμή που θετικοί σ” αυτή την προοπτική δηλώνουν και οι ρεθυμνιώτες ξενοδόχοι, οι οποίοι όμως δεν παραβλέπουν και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο νομό.

Τα πρώτα του δειλά βήματα στα χαρτιά κάνει το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο ο λεγόμενος ιατρικός τουρισμός. Το πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το οικονομικό τμήμα έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες διαβουλεύσεις με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δικαίο Τσερκέζο ο ιατρικός τουρισμός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πανεπιστημιακή έρευνα, καθώς στοχεύει στην στήριξη αυτού του βασικού πυλώνα ανάπτυξης της Κρήτης με νέα προϊόντα, τη στιγμή που οι επαγγελματίες του τουρισμού ρίχνουν μια πιο συγκρατημένη ματιά στο θέμα, καθώς δεν μπορούν να παραμερίσουν και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής του οικονομικού τμήματος ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένα ασφαλιστικά ταμεία στην κατεύθυνση αυτή, ενώ εκτιμά πως οι φορείς του Ρεθύμνου θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια του πανεπιστημίου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...