Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιαπωνικό ενδιαφέρον για τα Ιωάννινα και Κέρκυρα

Ioannina Lake
Ioannina Lake (Photo credit: Wikipedia)
Τα Ιωάννινα και η Κέρκυρα στο επίκεντρο της έκθεσης “Tokyo Big Sight” που έγινε στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας αλλά και για τα αξιοθέατα άλλων περιοχών της Ελλάδας έδειξαν οι Ιάπωνες στην έκθεση "Tokyo Big Sight", που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Στην έκθεση, διοργανωτής της οποίας ήταν ο ιαπωνικός Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων (Japan Association of Travel Agents, J.A.T.A.), συμμετείχαν στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου T.P.N.M. (Τourist Promotion to new Markets, http://www.tpnm.eu) "Τουριστική Προβολή σε νέες αγορές" βάσει του διασυνοριακού προγράμματος "IPA Eλλάς-Αλβανία 2007-2013", πέντε συμμετέχοντες από τη χώρα μας: η δημοτική αρχή Κερκύρας, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Ηπείρου, το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού "InnoPolis" και ο Αλβανικός Σύνδεσμος Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι στόχος του προαναφερθέντος προγράμματος είναι η ανάδειξη του κοινού τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, Κερκύρας και Αυλώνας Αλβανίας, στις αγορές της Κίνας, Ιαπωνίας και Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Τόκυο, "το περίπτερο του έργου T.P.N.M. έτυχε μεγάλης προβολής και επισκεψιμότητας και προσήλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Ιαπώνων επισκεπτών που κατέκλυσαν με ερωτήσεις την ελληνική κυρίως αντιπροσωπεία για τους προορισμούς των Ιωαννίνων και της Κερκύρας, αλλά και για άλλους όπως Αθήνα, Σαντορίνη κ.λπ".

Επιπλέον, σε συναντήσεις που είχαν οι Έλληνες συμμετέχοντες εταίροι με Ιάπωνες πράκτορες, οι τελευταίοι εξεδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για άντληση πληροφοριών αναφορικά με το πρόγραμμα T.P.N.M. Στην έκθεση, έλαβαν μέρος 730 εκθέτες, την επισκέφθηκαν 131.058 άτομα, ενώ ο αριθμός των περιπτέρων έφτασε τα 1.353.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...