Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγματα στην ελληνική αγορά από Τούρκους operators

Διείσδυση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία επιχειρούν αυτή την περίοδο 2 τουρκικών συμφερόντων  tour operators.


Πρόκειται για την Pegas Touristik και τον TezTours οι οποίοι ήδη προχωρούν σε πολυετείς εκμισθώσεις ξενοδοχείων ανοίγοντας ταυτόχρονα γραφεία στην Κρήτη και τη Ρόδο. Πρόκειται για κορυφαίους ομίλους που διακινούν παγκοσμίως εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, και αποτελούν μέρος τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι διείδαν από νωρίς την άνθηση του ρωσικού τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία έτη, 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία ετησίως, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της μη έκδοσης βίζας αλλά και των οικονομικών τιμών της γείτονος.

Φέτος η έκρηξη στην έλευση Ρώσων τουριστών στη χώρα μας -μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου- φαντάζει εκκωφαντική για τα ελληνικά δεδομένα, αφού κατά μέσο όρο ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου διανέμονται 10.000 βίζες κατά μ.ο. ημερησίως από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα. Όπως διαπιστώνεται την Ελλάδα επισκέπτονται Ρώσοι τουρίστες χαμηλότερου βαλαντίου και ένα κομμάτι αυτών κουράστηκε να επισκέπτεται την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το PEGAS Touristik έχει ως στόχο την πολυετή εκμίσθωση 19 ξενοδοχείων μέχρι το 2014 στην Ελλάδα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση 15 εξ αυτών στην Κρήτη.

Η φετινή έκρηξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα ο οποίος μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. τουρίστες και η δυναμική που παρατηρείται για τη νέα χρονιά σε συνδυασμό με τα χαμηλής αξίας πλέον και υπερδανεισμένα ελληνικά ξενοδοχεία έστρεψε το ενδιαφέρον των Τούρκων στην Κρήτη, ενώ παρατηρούνται διερευνητικές επαφές και στην Ρόδο.

Υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο το Pegas φέρεται να βρέθηκε σε διαπραγμάτευση με την Eurobank για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Capsis στην Ιαλυσό στη Ρόδο προσφέροντας μίσθωμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για διάρκεια 12 ετών.



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...