Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακή αύξηση ξένων επιβατών στο Ελ. Βενιζέλος

Την εντυπωσιακή αυξητική τάση του συνόλου των ξένων επιβατών που έφθασαν στη χώρα, αυτό το καλοκαίρι επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για την εξέλιξη της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου 2013.


Οι επιβάτες, με προορισμό την Αθήνα, είτε με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιό της και κατεύθυνση άλλες περιοχές της χώρας, έφθασαν τα 1,7 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα περυσινά επίπεδα κατά 6,5%.  

Σημαντικός, όμως, φαίνεται να είναι και ο θετικός αντίκτυπος στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Αθήνας, καθώς - σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» - ακόμη μεγαλύτερη αύξηση (11,6%), παρουσίασε το ποσοστό των ξένων επιβατών που είχε, κατά την ίδια χρονική περίοδο, ως βασικό προορισμό την Αθήνα (destination passengers).

Πάντως η συνολική επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη χρονική αυτή περίοδο ανήλθε σε 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη μόλις κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, γεγονός που κυρίως οφείλεται στη μειωμένη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων επιβατών (-12,4%), λόγω της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από το σύνολο των ξένων επιβατών που ταξίδεψαν στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα επίπεδα αύξησης, κατά 7,1%, παρουσίασαν όσοι επισκέφθηκαν την πόλη για λόγους αναψυχής, σημειώνοντας μάλιστα διψήφια ποσοστά της τάξεως του 12% κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τις χώρες προέλευσης η πιο εντυπωσιακή αύξηση ξένων επιβατών κατά τη θερινή περίοδο Μαΐου - Αυγούστου 2013 προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+69%), καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (+22%), με πρώτους τους Ελβετούς (+41%) και τους Τούρκους (+27%).

Επιπλέον, σύμφωνα με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αγορές όπως η Ρωσία και η Ουκρανία εξακολουθούν να παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση. Από τις χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη συνολική οριακή μείωση κατά 2%, οι Βέλγοι, Ολλανδοί και Σουηδοί επιβάτες σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Σημαντική ανάκαμψη παρουσίασε και η επιβατική κίνησης από υπερατλαντικούς προορισμούς, με τις αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών να σημειώνουν αύξηση 19%, 45% και 9% αντίστοιχα.
       
Οι θετικές εξελίξεις στην προσέλκυση των ξένων επιβατών, σύμφωνα με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αντανακλώνται και στις ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες των διεθνών πτήσεων που έφθασαν το 83% καθόλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Μάιος - Αύγουστος 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...