Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η συλλογή Connections του Μαρκ Χατζηπατέρα καλωσορίζει τους διεθνείς επισκέπτες της Αθήνας

Το γλυπτό Cactus από τη συλλογή Connections του Μάρκ Χατζηπατέρα
Το γλυπτό Jongleur από τη συλλογή Connections του Χατζηπατέρα
Έργα από τη συλλογή Connections του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μαρκ Χατζηπατέρα φιλοξενεί το Sofitel Athens Airport από τις 16 Ιουλίου και μέχρι το φθινόπωρο. Τα τελευταία 12 χρόνια, το Sofitel Athens Airport φιλοξενεί στους χώρους του γλυπτά, πίνακες και εικαστικές εγκαταστάσεις Ελλήνων εικαστικών ανοίγοντας την τέχνη στο ευρύ κοινό και δίνοντας την ευκαιρία στους διεθνείς πελάτες και επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.  

«Η παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους ενός ξενοδοχείου (lobby, είσοδος, μπαρ) αποτέλεσε για εμένα μια πρόκληση, καθώς η προσέγγιση διαφέρει πολύ από τη συνηθισμένη παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους μιας γκαλερί.» αναφέρει ο κ. Χατζηπατέρας. «Το μεγάλο υπαίθριο γλυπτό Jongleur έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Sofitel Athens Airport, γεγονός που το καθιστά ορατό από όλους όσους κινούνται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καλωσορίζοντας κατά μια έννοια  όσους φθάνουν στην Αθήνα. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα αλληλεπιδράσουν με το έργο μου σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή της πορείας μου καθώς για μένα η τέχνη αποτελεί μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας».

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών  St Martins στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο John Moores στο Λίβερπουλ. Από το 1982-2002 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Το έργο του περιλαμβάνει ζωγραφική, φωτογραφία, εκτύπωση και γλυπτική. Έχει φιλοτεχνήσει αρκετές εικαστικές εγκαταστάσεις που έχουν εκτεθεί σε γκαλερί και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το 2000, η Υπηρεσία του Μετροπολιτικού Μετρό της Νέας Υόρκης ανέθεσε στον Μάρκ Χατζηπατέρα τη δημιουργία μιας μόνιμης εγκατάστασης 40 μωσαϊκών για το σταθμό 28th Street της γραμμής Broadway. Ο σταθμός διακρίθηκε με το Βραβείο Municipal Arts Society ως το καλύτερο δημόσιο εικαστικό έργο για το 2003.

Από δεξιά προς αριστερά, ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport κ. Cyril Manguso, ο κύριος Μάρκ Χατζηπατέρας και ο Διευθυντής Marketing και Πωλήσεων του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Σταύρου.

Ο Μάρκ Χατζηπατέρας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Art και η Συλλογή του Δάκη Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...