Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Καταγγελίες του ΚΚΕ για ξενοδοχεία της Εύβοιας

Εργασιακές συνθήκες γαλέρας επικρατούν στα ξενοδοχεία του νομού Ευβοίας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού νομού Εύβοιας.

Τις καταγγελίες υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης,Γιάννης Γκιόκας, Θανάσης Παφίλης, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

«Στα ξενοδοχεία OLYMPIC STAR, MALACONDA BEACH, HOLIDAY IN και ERETRIA VILLAGE η εργοδοσία οφείλει μεγάλα ποσά δεδουλευμένων αποδοχών. Οι εργαζόμενοι στο OLYMPIC STAR διεκδικούν οφειλές της εργοδοσίας από το 2010 καιβρίσκονται σε πολυήμερη επίσχεση εργασίας.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου που εργάζονται στο HOLIDAY IN βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα. Εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού εφοδιάζουν με προσωπικό πόστα σερβιτόρων, ρεσεψιονιστ,θυρωρών, μαγείρων κ.τ.λ..

Στο ξενοδοχείο "AVANTIS SUITES HOTEL" η εργοδοσία έχει κοινοποιήσει με εξώδικο την απόλυση της προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΧΑΛΚΙΔΑΣ γιατί έθεσε ζήτημα για τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς (26 ώρες δουλειάς μέσα σε ένα Σαβατοκύριακο).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας και επίσης ότι στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχει υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με μικρότερες αποδοχές από την κλαδική, και η υπογραφή έχει τεθεί από 7 άτομα μεταξύ των οποίων και συγγενείς του φερόμενου ως ιδιοκτήτη.

Πολλές από τις παραπάνω παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων διαπιστώθηκαν και κατά τον έλεγχο που έγινε από το ΣΕΠΕ νομού Ευβοίας στις 27/06/2013. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η κυβέρνηση μαζί με τους ξενοδόχους έχει τεράστιες ευθύνες για την επιβολή του «εργασιακού μεσαίωνα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να ακυρωθεί η απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας, από την εργοδοσία του ξενοδοχείου AVANTIS, να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα, που καταστρατηγούνται και να εφαρμοστεί η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...