Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στο χάρτη της κρουαζιέρας οι ελληνικοί προορισμοί

English: Disney Cruise Lines' Disney Wonder in...
 Disney Cruise Lines' Disney Wonder  (Photo credit: Wikipedia)
Ένα ακόμη προορισμό και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά εντάσσει στο πρόγραμμα της για την περίοδο 2015-2016 η αμερικανική εταιρείας κρουαζιερών πολυτελείας Crystal Cruises. Η εταιρεία, που ειδικεύεται σε εξωτικούς προορισμούς και εντείνει τη δραστηριότητά της στο Νότιο Ειρηνικό, τη Νότιο Αμερική αλλά και στην περιοχή της Μεσογείου, έχει ήδη συμπεριλάβει στις κρουαζιέρες της τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Αθήνα.

Το νέο ταξιδιωτικό πακέτο,  συνολικής διάρκειας 12 ημερών, με την ονομασία « Holy land heritage» ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Αφετηρία θα είναι η Κωνσταντινούπολη και η κρουαζιέρα θα συνεχίζεται σε Κύπρο, Ισραήλ, Ελλάδα και Ιταλία. Στο πρόγραμμα μάλιστα, εκτός από τα Χανιά, εντάσσεται και το λιμάνι της Ρόδου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλο ένα δείγμα της αυξανόμενης δυναμικής που παρουσιάζουν οι ελληνικοί προορισμοί στο κομμάτι της κρουαζιέρας, η οποία εξελίσσεται σε σημαντική πηγή εσόδων για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα καταστήματα.  Να θυμίσουμε πως φέτος και η αμερικάνικη Disney Cruise Line, θυγατρική της The Walt Disney Company, συμπεριέλαβε την Ελλάδα στα πακέτα της, θέτοντας τις βάσεις για μεγαλύτερη διείσδυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, η οποία μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 5 εκατ. αφίξεις. Η απόφαση της Disney Cruise Line αλλά και της Crystal Cruises θεωρείται ότι θα συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, αλλά και στην αύξηση των ελληνικών μεριδίων κρουαζιέρας μελλοντικά.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η εκτίμηση δυο πολύ σημαντικών εταιρειών κρουαζιέρας, της Royal Caribbean και της Carnival πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται στους τρεις πρώτους  προορισμούς κρουαζιέρας, μετά το Μαϊάμι και τη Σιγκαπούρη. Η εκτίμηση αυτή συνδυάζεται και με το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει η Carnival Corporation να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας, σε δύο με τρεις πιθανές τοποθεσίες.

Ενδεικτική είναι και η πρόσφατη μελέτης που συνέταξε η Εθνική Τράπεζα, με βάση την οποία οι χώρες με τη υψηλότερη επισκεψιμότητα στο χώρο της κρουαζιέρας είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίες συγκεντρώνουν διαχρονικά το 60% των επισκέψεων ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα, σε καθεμία από αυτές τις τρεις μεσογειακές χώρες αντιστοιχούν σήμερα 5-6,5 εκατ. επισκέψεις τουριστών κρουαζιέρας ετησίως.

Βίκυ Κουρλιμπίνη



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...