Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: «Ανάγκη Εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό»

Κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου ¨Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής  επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις¨,  τοποθετήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αρχικά τόνισε ότι ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και η Ναυτιλία, αποτελούν τους πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Καυτηρίασε την απουσία εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό και σημείωσε πως με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρούνται  εμβαλωτικές παρεμβάσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο δημιουργούν νέα προβλήματα αντί να λύνουν τα υφιστάμενα. Ανάφερε ως παράδειγμα, πρωθύστερου σχήματος, την εφαρμογή ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό ενώ το γενικό χωροταξικό βρίσκεται ακόμα στη φάση διαβούλευσης.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε πως το παρόν νομοσχέδιο δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά αντίθετα ενισχύει τα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα. Σημείωσε δε πως το νομοσχέδιο δεν περιέχει συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Συνέπεια αυτής της έλλειψης είναι να στερείται η τοπική αυτοδιοίκηση σημαντικούς πόρους, που είναι αναγκαίοι για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στις επί μέρους τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...