Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πτώση ως και 60% στον εσωτερικό τουρισμό προς την Κρήτη!


Κάποτε ήταν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες. Δεν ήταν μόνον οι απανταχού Κρήτες που περίμεναν... πώς και πώς να έλθει το καλοκαιράκι για να κατηφορίσουν στο νησί, για λίγες ή για περισσότερες μέρες διακοπών στην Κρήτη. Ήταν κι εκείνοι που ερωτεύονταν με την πρώτη ματιά το νησί και που μια επίσκεψη αρκούσε για να βάλουν την Κρήτη στους αγαπημένους κι επαναλαμβανόμενους προορισμούς!

Κι ύστερα ήρθε η κρίση! Η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα τα προηγούμενα χρόνια περιορίστηκε δραστικά, για να γίνει σχεδόν ανύπαρκτη φέτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! "Πάνω από 60% είναι φέτος η μείωση στους προορισμούς που προτιμούν οι Έλληνες όταν έρχονται στην Κρήτη" λέει στο CRETALIVE ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, που θεωρεί πως ο Έλληνας επισκέπτης με την εξαφάνιση του, δημιουργεί πολλά προβλήματα σε εκείνους τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία που είχαν ταυτιστεί με την παρουσία του.

"Υπάρχουν περιοχές όπως τα Χανιά που η μείωση του εσωτερικού τουρισμού φτάνει και το 50%, ενώ και σε άλλες περιοχές υπάρχει σημαντική μείωση, όπως για παράδειγμα η Ελούντα, που κι εκεί "σκόρπισε" εκείνος ο Έλληνας που είχε χρήματα τα τελευταία χρόνια και μπορούσε να απολαύσει διακοπές σε πιο πολυτελείς προορισμούς", υποστηρίζει ο κ.Πελεκανάκης.

Ίσως, θα προσθέταμε εμείς, επειδή πολλοί από εκείνους τους Έλληνες που προτιμούσαν την Ελούντα είχαν περισσότερο σχέση με την άνθιση της παραοικονομίας και του αδήλωτου χρήματος και που λόγω της κρίσης έτρεξε κι αυτό ... να κρυφτεί μαζί με τους κατόχους του!

Στο νομό Ηρακλείου δεν είναι τα πράγματα τόσο άσχημα, λέει στο CRETALIVE ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, επειδή όπως εκτιμά δεν είχαμε τόσο πολύ εσωτερικό τουρισμό όπως άλλες περιοχές της Κρήτης. "Εδώ πάντως παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να έρχονται Έλληνες για εσωτερικό τουρισμό, φιλοξενούμενοι από κάποιον συγγενή ή φίλο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ...ξαναθυμήθηκαν το οικογενειακό σπίτι και το μερεμέτισαν για να φιλοξενηθούν προσωρινά".

Πάντως όπως εκτιμούν και οι δύο τουριστικοί παράγοντες που μίλησαν στο CRETALIVE σημαντικός λόγος της δραματικής πτώσης του εσωτερικού τουρισμού στην Κρήτη, παιζουν και τα αυξημένα ναύλα."Όταν για μια 4μελή οικογένεια η κάθοδος στο νησί, μαζί με το αυτοκίνητο ισούται όσο ένας μηνιαίος μισθός, τότε είναι δύσκολο να ξαναδούμε εκείνες τις εποχές που οι εσωτερικοί τουρίστες έκαναν ουρά για να έλθουν στην Κρήτη" λένε και οι δύο με μια φωνή και προφανώς δεν έχουν άδικο...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...